Sporcu ikizlerin sınav başarısı

Güncelleme Tarihi:

Sporcu ikizlerin sınav başarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 01:40

Ankara’da, aynı sınıfta eğitim gören 18 yaşındaki ikizlerden sırıkla atlama sporcusu Deniz Tunç, Yüksek öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi’nde Türkiye 2.’si, 3 adım atlama sporcusu Evren Tunç ise Türkiye 800.’sü oldu. Çift yumurta ikizi kardeşler, hedeflerinin tıp okuyup, babaları gibi doktor olmayı ve insanların hayatına dokunmak istediklerini belirtti. İkizler, aynı zamanda spora da devam etmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Deniz Tunç ve Evren Tunç, YKS Alan Yeterlilik Testi’nde dereceye girdi. Türkiye ve Avrupa’da derece sahibi milli tekvandocu Tülin Tunç ile göz doktoru Murat Tunç’un kızları, spordaki serüvenlerini ve üniversite sınavındaki başarılarını anlattı. Sporcu bir aileden geldiklerini ve annelerinin de eski milli tekvandocu olduğunu ifade eden Deniz Tunç, annelerinin kendilerini spora yönlendirdiğini söyledi.

İNSANLAR ÇOK YÖNLÜ OLMALI

Yaş kategorisinde Türkiye’de 2 ve 3. olduğunu, kulüp yarışmalarında da Ankara ve Türkiye dereceleri olduğunu dile getiren Deniz tunç, şöyle konuştu:
“11. sınıfa kadar Beşiktaş’ın sırıkla atlamacısı olarak haftada 5 gün antrenmanlara katılıyordum. Son senemde, sınav süreci yoğunlaştıkça biraz aksatmak durumunda kaldım. Hedefim tıp fakültesinde okumak ve insanlara yardım etmek. Hayat kurtarmak çok istediğim bir şey. Atletizmle de uğraşmaya devam edeceğim. Benim için bir yaşam tarzı oldu. İnsanların çok yönlü olması gerektiğine inanırım.”

SPORA JİMNASTİKLE BAŞLADIM

Evren Tunç ise spora artistik jimnastikte başladığını belirtip, “Sonra ritmik jimnastik yaptım. ODTÜ kulübünde yarışmalara katıldım. Ardından üç adım ve uzun atlama ile kariyerime atletizmde devam ettim. Beşiktaş’ta yarıştım. İl, bölge ve Türkiye derecelerim oldu. Çok eskiden beri tıp fakültesinde okumak hayalimdi” diye konuştu.
İkizlerin annesi Tülin Tunç, “Ben hem çok iyi bir doktor hem de sporcu olabileceklerine inanıyorum. Mutlaka bir sporcu kimliğinin de olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Baba Murat Tunç da sporda başarılı olmak için gösterilen disiplinin akademik hayata da yansıtılabildiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!