Sosyete pazarına korsan cd baskını

Güncelleme Tarihi:

Sosyete pazarına korsan cd baskını
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2009 00:00

Bir ihbarı değerlendiren polis, Eryaman’da bulunan sosyete pazarına baskın düzenledi. Tezgahlarda satılan 5 bin korsan cd ve 194 kitaba el konuldu.

ERYAMAN’daki sosyete pazarı denetimİNde, son dönem vizyona giren çok sayıda yerli yapıma ait 5 bin 100 adet kopya CD ile çok okunan eserlerin bulunduğu 194 korsan kitap ele geçirildi.

Tezgahlara denetim

Ankara İl Denetim Komisyonu Başkanı Hamdi Dinçer, komisyonun, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 5101 sayılı kanunla değişik 81. maddesi uyarınca Ankara Valiliği tarafından oluşturulduğunu anımsattı.Birkaç gün önce, ihbar üzerine, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Sınai Haklar Bürosu personeliyle Eryaman’daki Okyanus Plaza Çarşısı’nın alt katındaki "Sosyete Pazarı"na gittiklerini belirten Dinçer, denetimde seyyar tezgahlarda satılan korsan 5 bin 100 CD ile 194 kitabın ele geçirildiğini bildirdi.

Çoğaltmalar evde yapılmış

HAMDİ Dinçer, ayrıca, Altındağ’da bir şahsın evinde dijital oyun DVD’lerini çoğalttığının tespit edildiğini, aramada 20 bin DVD’nin bulunduğunu kaydetti. Dinçer, "Ankara ili ve ilçelerinde 2008 yılındaki denetimlerde 5846 sayılı kanuna aykırı 500 binlerle ifade edilecek materyal ele geçirildi ve sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldı" dedi. Kitaplar arasında da Reşat Nuri Güntekin, Memduh Şevket Esendal, Yaşar Kemal ve Aziz Nesin gibi Türk edebiyatının usta kalemlerinin eserleri ile Orhan Pamuk’un "Masumiyet Müzesi", Adam Fawer’in "Olasılıksız", Soner Yalçın’ın "Siz Kimi Kandırıyorsunuz" gibi eserlerin korsanının bulunduğu görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!