Sorunun değil çözümün parçası olmayı anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Sorunun değil çözümün parçası olmayı anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2007 00:00

Kalder’in düzenlediği "10. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı" ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Konferansta konuşan Kalder Yönetim Kurulu üyesi Arif Pakkan, sorunun değil, nasıl çözümün parçası olduklarını anlattı.

KALDER Yönetim Kurulu üyesi Arif Pakkan, 10 yıldır düzenledikleri kalite çemberleri faaliyetlerinde firmaların "sorunun değil, nasıl çözümün parçası olduklarını ve yaptıkları işin her zaman daha iyisini yapabilmenin mümkün olduğu mesajını ilettiklerini" söyledi.

Kalder tarafından düzenlenen "10. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı" (KÇPK) ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Konferansta konuşan KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Arif Pakkan, konferansların başladığı 1998’den bu yana kalite çemberleri konusunda sivil toplum kuruluşlarından kamu sektörüne, özel sektörden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kadar farklı alanlardan kuruluşların katıldığı bir etkinlik haline dönüştüğünü söyledi.

5 BİN 37 KATILIMCI

Bugüne kadar 5 bin 37 kişinin katıldığı konferanslarda 64 kalite çemberi sunuşu yapıldığını belirten Pakkan, şöyle devam etti: "10 yıldır bu konferanslarda, kuruluşlar kalite çemberleri faaliyetlerini, ne tür zorluklarla karşılaştıklarını, elde ettikleri sonuçları ve kazanımları bizlerle paylaştılar. Sorunun değil, nasıl çözümün parçası olduklarını ve yaptıkları işin her zaman daha iyisini yapabilmenin mümkün olduğu mesajını ilettiler. Dünyaca kullanılan metodlarla işlerini nasıl geliştirdiklerine ve yönetime nasıl katıldıklarını belirttiler."

KÇPK ÖDÜLÜ VERİLECEK

Pakkan, bu kuruluşların Kalite Çemberleri Paylaşımı Konferansı’na ilgilerini artırmak için gelecek yıldan itibaren KÇPK ödülü verileceğini bildirdi. Konferansa 20 farklı kuruluştan 32 başvuru geldiğini, bunların içinden 10 kuruluşun sunum yapmaya hak kazandığını belirten Pakkan, bu kuruluşları, Arçelik, Mars Lojistik, Beksa, Bosch, Boytaş Mobilya, İsdemir, Kordsa, Söktaş Tekstil, Türk Traktör ve Yünsa olarak sıraladı. Bu arada kuruluşlar, sinevizyon gösterisi eşliğinde kalite çember çalışmalarını da anlattı.

Büyük Kolej’de üniversite fuarı

TÜRKİYE’
nin çeşitli bölgelerinden 30 üniversitenin katıldığı Geleneksel Üniversite Tanıtım Fuarı Büyük Kolej’de açıldı. Üniversite sınavına hazırlanan Ankaralı öğrencileri, üniversiteler hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan fuarda, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Kayseri, Kırıkkale, Sivas, Uşak ve KKTC’den üniversitelerin standları yer alıyor. Kanada Eğitim Merkezi’nin yüksek öğrenimini bu ülkede yapmak isteyen öğrenciler için hazırladığı materyallere de yer verilen fuarda, Türk-Amerikan Derneği ise TOEFL sınavı hakkında bilgi vermek amacıyla stant oluşturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!