Solo dansçılar Ankara’da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Solo dansçılar Ankara’da buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 14:36

Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den soloist dansçılar, 29-31 Haziran tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Çağdaş Dans Festivali’nde buluşuyor. CerModern tarafından düzenlenen festivalde dansçılar, tek kişilik performanslarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Cermodern tarafından bu yıl ilki düzenlenen Çağdaş Dans Festivali, 29-31 Haziran tarihlerinde Türkiye’den ve dünyadan solo dansçıları Ankara’da bir araya getiriyor. Festivale 13 farklı ülkeden soloist dansçılar katılıyor. CerModern Sanat Programları Yönetmeni Zihni Tümer, festivalin Türkiye’deki ilk solo dans festivali olduğunu söyledi. Bu festivalin Ankara’da düzenlenmesinin önemine değinen Tümer şunları söyledi: “Ankara’nın bunu himaye ediyor olmasının ardında tutarlı bir geçmiş var. 1950’lerden beri bale ve modern dans alanında konservatuvarları ve üniversiteleriyle dans eğitimi olanağı sağlıyor. Ankara’da yoğun şekilde yaşanan bir dans perspektifi var. Biz buradan yola çıkarak önümüzdeki yıllarda Eskişehir ve İzmir’i de katarak bir yol etkinliği yapmayı planlıyoruz. Dansı, merkezimize doğru çekeceğimiz noktasında bir adım olacak.”

Haberin Devamı

Tümer, festivali sosyal bir kent etkinliği olarak yapacaklarını ve şehirdeki dansla ilgisi olan tüm kurum ve kuruluşların destek verdiğini belirtti. Ankara Üniversitesi, Devlet Opera ve Balesi, Galip Emre Dance Company gibi kurumların festival bünyesinde yer aldığına değinen Zihni Tümer, tüm Ankaralılara festivali izlemeye devam etti.

TÜRKİYE’DEKİ TEK FESTİVAL

CerModern Kurumsal İletişim Koordinatörü ve festivalin organizasyonunu üstlenen Filiz Güneş de, festivalde yarışma olmayacağını belirterek sanat üzerine kurulu bir etkinlik yaptıklarını aktardı. Dünyada dört tane solo dans festivali olduğunu ifade eden Güneş, Ankara’daki festivalle Türkiye’nin beşinci ülke olacağını dile getirdi. Türkiye’de soloist yani solo dansçı kavramının henüz çok oturmadığını söyleyen Güneş, bu festivalle birlikte solo dansa ilginin artacağına ve önümüzdeki yıllarda soloist dansçı sayısının çoğalacağına dikkat çekti. Festivale 13 farklı ülkeden dansçıların yanı sıra Türkiye’den de sekiz dansçının katılacağını anlatan Filiz Güneş, festival kapsamında atölye çalışmaları, dans filmleri gösterimleri ve çeşitli etkinlikler yapılacağını aktardı.

BAKMADAN GEÇME!