Solfasol’da tapu sevinci

Güncelleme Tarihi:

Solfasol’da tapu sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2022 22:40

Altındağ Belediyesi’ne Salfasol Mahallesi’nin Kirazlıtepe bölgesinde 40 yıldır süren imar sorununu çözdü. Belediye, 503 hak sahibine tapularını verdi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi, Solfasol Mahallesi’nin Kirazlıtepe olarak bilinen bölgesinin yıllardır süren imar sorununu çözdü, hak sahipleri tapularına kavuştu. Solfasol bölgesinin Altındağ’ın kanayan yarası olduğunu belirten Başkan Balcı, “Göreve gelmeden önce bu konuyu çözeceğimize, hak sahiplerini konutlarına kavuşturacağımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü de tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Balcı, bölgede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

503 HAK SAHİBİ BEKLİYORDU

“Solfasol Mahallesi’ndeki Kirazlıtepe’de 503 hak sahibinin uzun yıllardır beklediği ve göreve gelir gelmez çözüme kavuşturma sözü verdiğimiz imar planını tamamladık. Hemşehrilemizin tapu tescil işlemleri de gerçekleştirildi. 175 bin metrekare alanda yapılan imar planının yapılaşma koşulları 10 kat, 1.6 emsal olarak belirlendi. Ayrıca; arazisi afet maruz bölgesinde kalan 177 hak sahibi yapılaşmaya açık bölgeye taşınarak sorunları çözüldü. Söz konusu alanın Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ile bağlantısı sağlanacak şekilde imar yolları da oluşturuldu. Bölgenin ihtiyacı olan; kültürel tesis, sağlık tesisi, ilkokul alanı ve teknik altyapı alanı bölgenin ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!