Sokakta biz de varız yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Sokakta biz de varız yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 00:00

Görme engelli çocuklar, bağımsız hareket ve günlük yaşama uyum dersi kapsamında, önceden kapatılan sokakta eğitim yürüyüşü yaptı.

GÖRME engellilere yönelik eğitim veren özel bir ilköğretim okulu, engelli öğrencileri için Gazi Mahallesi’ndeki Erturan Sokağı trafiğe kapatarak, yürüyüş eğitimi düzenledi.

SOKAKTA YALNIZ YÜRÜME

Başkentteki görme Özel İlköğretim Okulu Müdürü Gönül Turgut, engelli öğrencilerin, "Bağımsız hareket ve günlük yaşama uyum" dersi kapsamında, sokakta yürümeyi öğrenmeleri ve daha sonraki hayatlarında sokakta yalnız yürümelerini sağlamak için bu faaliyeti düzenlediklerini söyledi.

ENGELİ İNSANLAR KOYUYOR

Turgut, Ankara’daki sokakların ışık ve yol bakımından engelliler için bir çok sorun yarattığını öne sürerek, "Bizim bir rehber öğretmenimiz var. Batıkent’ten geliyor okulumuza. Kendisi de görme engelli. Yollarda yaşadığı sorunlar o kadar çok ki...

Gözlerini kapatıp yürüttüler

Bastonla yürüyüş eğitimine engelliler için dört yaşında başlamanın uygun olduğunu belirten Turgut, "Öğrencilerimiz arasında yaşı büyük olanlar da var. Küçük yaşta olanlar da. Bunlardan Sümeyye, az görebiliyor ve yaşı çok küçük. Alışsın ve psikolojik olarak kendisini hazır hissetsin diye gözlerini kapatıp öyle yürüyüş yaptırdık" dedi.

Kapalı yolda yürüttüler

Görme engelli öğrenciler, öğretmenlerinin desteğiyle ve bastonlarıyla, daha önceden polis tarafından kapatılan sokakta bir saat süreyle yürüyüş yaptılar. Engelliler "Ankara’daki otobüslerin de sesli sistemli olmasını istiyoruz. Özür, insanın bir organında eksiklik olması. Ama engeli bizler, insanlar koyuyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!