Soğuk tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Soğuk tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2022 14:34

Ankara’da bir süredir kendisini hissettiren soğuk havanın yanı sıra dün de kentte kar yağışı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Başkentte geceleri eksi 13 dereceleri göreceğimiz soğuk kış günlerini sokakta geçirecek olan sokaktaki hayvanların yemek bulmakta sorun yaşayacağını kaydeden HAYTAP Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan, “Soğuk havalarda sokak hayvanları daha fazla kaloriye ihtiyaç duyuyor. İyi beslenmeleri çok önemli. Çünkü aç kaldıklarında donarak ölüyorlar” dedi. Soğuk havalarda kedilerin 6 saat, köpeklerin 17 saat aç kalırlarsa donarak öldüklerine dikkat çeken Sayılgan, sokak hayvanlarının kıştan olumsuz etkilenmemeleri için şu önerilerde bulundu:

Soğuk tehlikesi


İYİ BESLENMELERİ ÖNEMLİ

“Soğuk havalarda sokak hayvanlarının iyi beslenmeleri çok önemli. Çünkü aç kaldıklarında donarak ölüyorlar. Böyle havalarda daha fazla kaloriye ihtiyaçları oluyor. Uygun yemek artıklarını çöpe dökmek yerine hayvan dostlarımızla paylaşabiliriz.

Soğuk tehlikesi


KULÜBELER YAPILABİLİR

Soğuk havalarda apartmanlarımızın kapısını açık bırakıp, kedilerin ya da diğer hayvanların içeri girip sığınmalarına izin vermeliyiz. Kullanılmayan eski battaniye, giysi gibi ürünler hayvanların soğuktan korunması için kullanılabilir. Ayrıca basit malzemeler kullanarak kulübeler yapılabilir. Belediye, gönüllülere kulübe ve mama desteği de sağlayabilir.

Soğuk tehlikesi


KONTAĞI ÇEVİRMEDEN KAPUTA VUR

Soğuk havalarda ısınma ihtiyacı duyan birçok hayvan var. Böyle günlerde aracınıza bir kedi sığınmış olabilir. Araçlarımızı çalıştırmadan önce mutlaka kaputa vurup ‘içeride bir can var mı yok mu’ diye bakmamız, kontrol etmemiz gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!