Soğuk, karlı, kravatlı

Güncelleme Tarihi:

Soğuk, karlı, kravatlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2012 17:47

İlçe gezileri kapsamında Kalecik’i ziyaret eden Vali Yüksel, Başkent’in “soğuk”, “karlı” ve “kravatlı” olarak tanınmasına sitem etti. Yüksel, “Bu şehir haftasonları AVM’lerde gidiyor ama Kalecik’e, Beypazarı’na gitmiyor” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, ilçe gezileri kapsamında önceki gün Kalecik’i ziyaret ederek, inceleme ve denetlemelerde bulundu. İl ve bölge müdürleriyle birlikte Kalecik’e çıkartma yapan Vali Yüksel, ilk olarak Kalecik Kaymakamı İsmail Bayata’dan ilçe hakkında brifing aldı.
Kendisine yapılan bilgilendirme sunumlarında ilçede yaşayan “engelli” vatandaşlar hakkında da bilgi sahibi olmak istediğini ifade eden Yüksel, “Yapılan brifinglerde okul öncesi kadar ilçedeki engelli sayısı ve eğitim durumlarını tartışmamız gerekiyor. Kaç engelli var, kaçı eğitim alıyor. Okula gidemeyen engelliler varsa belki de onlara evlerinde eğitim vereceğiz. Ankara’ya bu yakışır” dedi. Yüksel ayrıca, Başkent’te geçtiğimiz yıl 35 bin kişinin kütüphaneye gittiğini ve bu rakamın az olduğunu belirterek, “İzleyen bir Ankara değil, okuyan bir Ankara olmamız lazım” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara ağır takılıyor

Ankara Kalkınma Ajansı’nın, Başkent’te öğrenim gören üniversite öğrencileriyle yaptığı anketten, “Ankara’yı nasıl tanırsınız” sorusuna, “soğuk, karlı, kravatlı” yanıtının çıktığını anlatan Yüksel şöyle devam etti: “Bu çok vahim ve oturup düşünülmesi gereken bir durum. Bu şehir haftasonları alışveriş merkezlerine gidiyor ama Kalecik’e, Beypazarı’na gitmiyor. Yüzyılın en önemli endüstrisi turizm ancak Ankara ağır takıldığı için bunları konuşurken sıkılıyor.”

Başkanlar pek konuşmaz

Vali Yüksel, kaymakamlığın ardından beraberindeki heyetle birlikte Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin’i makamında ziyaret etti. “Gelir sıkıntısı nedeniyle hayal ettiğimiz projeleri gerçekleştiremedik” diyen Şahin’e Yüksel, Başkent’in tek ilçe kalesi olma özelliği taşıyan Kalecik Kalesi’ni turizme açmak için destek sözü verdi. Yüksel, “Ankara Kalesi için Melih Bey’e bir yılda verdiğimiz para 9 milyon lira. Belediye başkanları pek konuşmaz ama biz yine anlatalım. Yine Altındağ’a 25, Polatlı’ya bir milyon lira destek verdik” diye konuştu.

Daha yeşil Başkent

KAYMAKAMLIK ve belediye ziyaretlerinin ardından Vali Alaaddin Yüksel, ilçenin sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi. Son olarak Kızılırmak kenarında üretim yapan 250 dekar alanda kurulu Yiğit Fidan’ı gezen Yüksel, fidan üretimi hakkında bilgi aldı. Yüksel, İl Özel İdaresi’ne verdiği talimatla Başkent’in yeşil alanlarının artırılması için gerekli çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!