Şoförler zorunlu trafik sigortası bedeline tepkili

Güncelleme Tarihi:

Şoförler zorunlu trafik sigortası bedeline tepkili
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 00:00

Servis işletmecileri, ticari araçların zorunlu trafik sigortası bedellerinin yüksek olduğu gerekçesiyle sigortacılara tepki gösterdi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, “Önlem alınmazsa şoförler sigorta yapmadan çalışmaya çalışırlar. Trafik denetimleri oluyor ama artık iş sahtekarlığa yönelir” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, zorunlu trafik sigortası fiyatlarının “yüksek” olduğunu ifade ederek, “Önlem alınmazsa şoförler sigorta yapmadan çalışmaya çalışırlar. Trafik denetimleri oluyor ama artık bir şekilde iş sahtekarlığa yönelir” dedi.
Elmadağlı, zorunlu trafik sigortası poliçelerindeki fiyat artışının şoför esnafına zarar verdiğini savunarak, sorunun acilen çözülmesini istedi.
Trafik kazasına karışan araç sahiplerinin, sonraki poliçelerini cezalı ödediklerine dikkati çeken Elmadağlı, “Mesela bin liraya yaptırdığınız sigorta, kaza sonucunda ertesi yıl 5 bin liraya çıkıyor. Tavan belli değil. Piyasada böyle bir dengesizlik var. Hususi yada ticari olsun, trafik sigortaları tüm araçları ilgilendiriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

YÜKSEK KARLARIMIZ YOK

Ticari araçların trafik sigortalarının diğer araçlarınkine göre daha yüksek fiyattan yapılabildiğini ifade eden Elmadağlı, “Zaten çok yüksek gelir, kar elde eden sektör değiliz. Artık sigorta primlerinin altında ezilmeye başladık” değerlendirmesinde bulundu. Konuya ilişkin düzenleme yapılmadığı takdirde esnafın sıkıntısının artacağı ve diğer bazı sorunların da yaşanabileceğine işaret eden Elmadağlı, “Önlem alınmazsa şoförler, sigorta yapmadan çalışmaya çalışırlar. Trafik denetimleri oluyor ama artık bir şekilde iş sahtekarlığa yönelir. Kaçabildiği yere kadar kaçacaklar maalesef” dedi.

Yazın iş yapamıyoruz

Ankara’da 6 bin 800 servis aracı olduğunu ve bunların yaz aylarında iş bulma sıkıntısı yaşadığını belirten Tuncay Elmadağlı, “Esnafımız okul kapanınca adeta yatıyor. 3 ay öğrenci taşıyan araçlar inzivaya çekildi, kapının önünde bekliyor. Sadece personel taşıyan araçlar çalışıyor, o da zaten Ankara’daki 6 bin 800 servis aracının 4’de 1’ini kapsıyor. Geri kalan servis araçları yazın iş yapamıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!