Şoförler Odası’nda ilk icraat suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Şoförler Odası’nda ilk icraat suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 01:13

Şoförler Odası’ndaki olaylı seçimin ardından yeni yönetim, eski yönetim hakkında bilgisayar hard disklerinin götürüldüğü ve personelin zorunlu izne çıkartılarak odanın çalışamaz duruma getirildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası yeni yönetimi, eski başkan Mehmet Yiğiner hakkında odaya ait eşyaların değiştirildiği, harddisklerin çalındığı ve personelin tehdit edilerek işe gönderilmediği gerekçeleriyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Seçimi kazanmalarına rağmen üyelerine hizmet veremediklerini ifade eden Oda Başkanvekili İzzet Yıldırım, eski Başkan Yiğiner’in 7 milyon TL borç bırakmasının yanı sıra, personelin zorunlu işe çıkarılması sebebiyle faaliyet gösteremeyen odanın 80 bin TL zarara uğradığını iddia etti. Yıldırım, şunları söyledi:

HARD DİSKLER KAYIP

“Yiğiner, önce odayı teslim etmemek için elinden gelen zorluğu çıkardı. İlçe Seçim Kurulu kararının ardından 15 Ocak Çarşamba günü oda tarafımıza teslim edildi. Ancak gelin görün ki oda adeta savaştan çıkmış virane halde. Çünkü odaya ait tüm eşyalar değiştirilerek eski eşyalar konulmuş. Bilgisayarlardaki tüm bilgiler kaybolmuş. Hiçbir üye bilgisine şu an sahip değiliz. Bilgisayarlara ait hard diskler kayıp. Odaya ait demirbaş eşyaların tamamı değiştirilmiş. Oda harabe halinde. Seçimi kaybedince yak yık, esnafı tehdit et, odayı tahrip et, paranın hesabını vermemek birlik başkanına yakışır mı? Odada bunlar oluyorsa acaba ANKESOB’da neler oluyor.

Haberin Devamı

SADECE ÇAYCI FAALİYETTE

Tüm personel zorunlu olarak izne çıkarılmış. ‘3 ay sonra biz buraya tekrar geleceğiz’ diyerek personelin işe dönmemeleri konusunda tehdit etmiş. Odamızda sadece bir çaycı ve bir de güvenlik personeli dışında danışmanlar dahil hepsi izne çıkarılmış. İzinden çağırdığımız hiçbir personel göreve gelmiyor. Personel gelmediği için banko hizmetleri dahil tüm verilmesi gereken hizmetler durmuş vaziyette. Hizmetler durduğu için esnaf mağdur oldu, esnaf kredi çekemiyor çünkü oda kayıt belgesi veremiyoruz.

BİR HAFTADA 80 BİN TL ZARAR

Eski yönetim yaklaşık 7 milyon TL borç bıraktı, ayrıca oda personelinin işe gelmemesi sebebiyle yapamadığı işlemlerden dolayı bir haftada yaklaşık olarak 80 bin TL zarara uğradı. Odamızın altındaki üç dükkan vardı, bilirkişi getirerek 300 bin TL’ye dükkanları sattılar, kime satıldıklarını da bilmiyoruz. Satılan dükkanlar, odamıza lazım olan yerlerdi. Yiğiner, ANKESOB başkanıdır, üst birlik başkanıdır, eğer esnaf dostuysa bunları yapmamalıydı. Durumla ilgili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Esnaf Genel Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırıyoruz.”

Haberin Devamı

DÖRT DÖRTLÜK TESLİM ETTİK

Eski başkan Mehmet yiğiner ise odanın borcu olmadığını, alacak-verecek hesabı yapıldıktan sonra 2 milyon TL de artı olarak para kaldığını belirterek şöyle konuştu: “Kendi özel bilgisi olan arkadaşlar hard disklerini aldı, yerine yerisini bıraktılar. Ama diğer bütün bilgilerin olduğu hard diskler duruyor, biz sistemi çalışır vaziyette bıraktık. Tüm birimlerdeki arkadaşlar işi bırakacaklardı, biz rica ettik. İzin kullanmak isteyenlere de izin verdik. Dönmemeleri ise bu personelin bu ekiple çalışmak istemediği anlamına geliyor. Odayı her şeyiyle dört dörtlük teslim ettik. Kırık dökük en ufak bir şey yok. Satılan dükkanların parası da odanın kasasında duruyor, şu an harcadıkları para bu dükkanların parası. Bu oda esnafın odası, biz böyle düşünce içerisine girip esnafı mağdur etmeyiz, şikayetçi olarak çamur atarak bu iş yürümez. Bu düşünce yapısıyla bu odanın işleyişi bir sene bile sürmez, beceremiyorlarsa neden talip oldular. Kimse zorla onları başkan yapmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!