Şizofreni hastaları fotoğrafla yüzleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Şizofreni hastaları fotoğrafla yüzleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 17:48

Ankara Şizofreni ile Yaşamayı Öğrenme ve Destekleme Derneği’yle Fotoğraf Sanatı Kurumu, şizofreni hastalığına dikkati çekmek amacıyla “Yüzleşme” adlı fotoğraf sergisi düzenleyecek.

Haberin Devamı

Ankara Şizofreni İle Yaşamayı Öğrenme ve Destekleme Derneği (AŞDER), Fotoğraf Sanat Kurumu’yla birlikte şizofreni hastalığına dikkati çekmek amacıyla fotoğraf sergisi düzenleyecek.
AŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Coşar Şarer, 2,5 yıllık bir çalışmanın sonunda böyle bir sergiyi hazırladıklarını belirterek, sergide 7 fotoğraf sanatçısı ve 7 şizofreni hastasının eserlerinin bulunacağını kaydetti.
Sergiye “Yüzleşme” adını verdiklerini ifade eden Şarer, amaçlarının da “ailelerin ve toplumun bu hastalıkla yüzleşmesi” olduğunu söyledi.
Şarer, “İnsanlar bilmedikleri şeyler üzerine korkuyorlar, bu sergiyle sokağa çıkıyoruz ve insanların dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Farklı yüzlere büründük

Şizofreni hastası Hakan Yazıcı da sergide hem eşinin hem de kendisinin çektiği fotoğrafların yer alacağını ifade ederek, “Bizler kendimize yabancılaşıyoruz, fotoğraflarla farklı yüzlere büründük. Bu çalışma kendimizi tanıma açısından çok önemli” diye konuştu. 35 fotoğrafın yer alacağı sergi yarın saat 13.00’te Yüksel Caddesi’nde açılacak. Açılış kapsamında saat 17.00’de şizofreni hastalarının da katılımıyla Türk Halk Müziği konseri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!