Siyasi gelişmelerin emlağa etkisi yok

Güncelleme Tarihi:

Siyasi gelişmelerin emlağa etkisi yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2007 00:00

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Ali Taylan, emlak sektörünün son siyasi gelişmelerden etkilenmediğini belirtti. Taylan Ankara Hürriyet’e Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yeni genelgesinin yanı sıra, mortgage ve sektörle ilgili konuştu.

Haberin Devamı

ANKARA Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Ali Taylan, siyasette yaşanan gelişmelerden Ankara’daki emlak sektörünün etkilenmediğini belirterek, gayrimenkul satıcıları ile inşaat sektörü temsilcilerinin fiyat artışlarından kaçınmaya çağırdı. Cumhurbaşkanlığı ve erken genel seçim telaşının hakim olduğu Başkent’te emlak sektörü sakinliğini koruyor. Ankara Hürriyet’e konuşan Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Taylan, emlak sektörünün siyasi gelişmelerden olumlu veya olumsuz etkilenmediğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Gayrimenkul satıcıları ve inşaat sektörü, talep fazla diye bir anda fiyat artırmaktan kaçınmalı. Vatandaşın gelir gücü belli. Fırsatçılığa son vermek gerekiyor. Tüketici de artık bilinçli. Odaya üye emlakçılarla çalışmaya özen gösteriyor." Taylan, Ankara’daki gayrimenkul sektörünün yanı sıra mortage konusunda ne gibi gelişmeler olduğunu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yeni genelgesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

MORTGAGE’DA İLERLEME YOK

Haberin Devamı

"Mortgage konusunda, kanun çıktığından bu yana hiçbir ilerleme sağlanamadı. Bu uygulamanın hayata geçmesi için 10 kuruluşun düzenleme yapması gerekiyor ama henüz bu düzenlemeler yapılmadı. Mortgage, uzun vadede alt ve orta gelir gruplarına faydası olacak bir uygulama ama önce faizlerin 0’lara düşmesi, konut fiyatlarının azalması gerekiyor. Bunlar da çok yakın zamanda gerçekleşecek şeyler değil.

MORTGAGE SEKTÖRÜ TETİKLER

Bankaların uzun vadeli fonlara girmesi gerekiyor. Uzun vadede ülkeye katkı sağlayacak, bankalar arasında rekabeti artıracak ve kredi faizlerini düşürecek bir sistem.

Gayrimenkul lokomotif

İNŞAAT ve gayrimenkul Türkiye’nin en önemli lokomotif sektörleri. Bu sektörde bir milyona yakın kişi istihdam ediliyor ve her yıl 400-500 bin konut ihtiyacı ortya çıkıyor. Şehirlerin eskimesinden kaynaklanan yenileme projelerine ihtiyaç duyuluyor. Gayrimenkul önemli bir yatırım aracı ve uzun vadede de bu devam edecek. Gayrimenkul, döviz, borsa ve faizin arkasında kalmaz ve bunların 1-2 katı kazanç getirir. Konut sektörünün önü çok açık.



İpek

ARIOĞUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!