Sisoft, geleceğin projesiyle uluslararası yarışmada ödül aldı

Güncelleme Tarihi:

Sisoft, geleceğin projesiyle uluslararası yarışmada ödül aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren Sisoft firması, uluslararası “IT and Networking Awards” yarışmasında “Sanal Gerçekliğe Dayalı 3D PACS” projesi ile ödül aldı.

BİLGİ sistemleri grubu başkanları ve sağlık bilişimi yöneticilerinden oluşan Avrupa Sağlık Bilişimi Yöneticileri Derneği (European Association of Healthcare IT Managers) ve Avrupa Hastane Yöneticileri Derneği (European Association of Hospital Managers) tarafından düzenlenen uluslararası IT and Networking Awards yarışmasında, Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri geleceğin projelerinden birisi olarak gösterilen Sanal Gerçekliğe Dayalı 3D PACS projesi ile ödül aldı.

Jüri önünde sunum

Dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda hastane, üniversite ve sağlık bilişimi alanında faaliyet gösteren firmaların projeleriyle başvurduğu yarışmanın ön elemelerinde 25 firma kaldı. Ardından Sisoft’un Sanal Gerçekliğe Dayalı 3D PACS projesinin de aralarında yer aldığı 17 proje sahibi, sunumlarını yapmak ve projeleri hakkında jürinin önüne çıkmak üzere Belçika’nın Brüksel kentine davet edildi. İlk gün sonunda elektronik oylama sonucunda, 8 proje sahibi finalist olmaya hak kazandı.

Birinciliğe hak kazanan proje, oyların yüzde 91’ini alırken, Sisoft’un projesi yüzde 83 oranındaki oyla ödül alan diğer projeler arasında yer aldı. Yarışmada birinciliği Güney Afrika tarafından geliştirilen Birinci Basamak Sağlık Bilgi Sisteminin Geliştirilmesi ve Uygulanması adlı proje aldı. Etkinlik 18-19 Ocak 2012 tarihlerinde yapılan sunumların ardından, Avrupa Hastane Yöneticileri Derneği Genel Sekreterliğinde yapılan resepsiyonla son buldu.

Ödül alan projeler

İKİ günlük yoğun değerlendirme ve on-line elektronik oylamanın ardından ödül alan projeler ve temsil ettikleri ülkeler şöyle:
Türkiye - Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri: Sanal Gerçekliğe Dayalı 3D PACS
Belçika - Liege Üniversitesi: Bitkisel Hayattaki Hastalar için Bilinç Algılaması
ABD - Nihon Kohden America: Hasta Vücuduna Yerleştirilen Ergonomik Bir Cihaz İle Hasta Bilgilerinin HL7 Arayüzü ile Gerçek Zamanlı Kaydedilmesi
Hindistan - L V Prasad Eye: EyeSmart Elektronik Tıbbi Kayıt - Göz Sağlığı için Akıllı BT Çözümü
Fransa - Lyon Devlet Hastanesi: The MyHCL-On-line Randevu, Kayıt, Takip ve Muayene Düzenleme
Hollanda - Erasmus Tıp Merkezi ve Oracle: Genom Sekanslaması ve Karşılaştırması ile Bireyselleştirilmiş Hastalık Teşhis ve Tedavisi

16 bin aktif üye

ORGANİZASYONU düzenleyen kurumlar arasında yer alan European Association of Healthcare IT Managers (HITM) bünyesinde 7 bin 500’den fazla üye bulunuyor. 1970 yılında kurulan ve bir diğer sponsor kurum olan European Association of Hospital Managers (EAHM) ise, bünyesinde 25 Avrupa ülkesindeki 27 farklı dernekten, toplam 16 bin aktif üye barındırıryor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!