Şirindere’de yapılaşmaya ret

Güncelleme Tarihi:

Şirindere’de yapılaşmaya ret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2022 16:47

Çankaya Şirindere Vadisi’nde yapılaşma öngören imar planı önceki gün ABB Meclisi’nde AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. CHP Çukurambar üzerinden eleştirdi. Dün Şirindere’de açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Gelin burayı millet bahçesine çevirelim” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, önceki gün Çankaya Şirindere Vadisi’nin yapılaşmaya açılmasını içeren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nu görüştü. Komisyonda sadece MHP’nin ‘ret’ yönünde oy kullandığı rapor için AK Parti Grubu da görüşmeler esnasında ‘ret’ verdiklerini açıkladı. Yapılan oylamayla Şirindere’de yapılaşma öngören imar planı AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Konuyla ilgili AK Parti, MHP ve CHP grup başkanvekillerinin değerlendirmeleri şöyle oldu.

Şirindere’de yapılaşmaya ret

ÖRNEK OLMASI GEREKEN BİR KARAR

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse: “Yeşil vadileri korumak sadece bizim görevimiz değil hepimizin görevi. Bunların zaten yerleri belli doğal ve zaman içerisinde oluşmuş. Yeşil, kırmızı çizgimizdir. Bizim en önemli değerlerimizden bir tanesi yeşildir, yeşili korumaktır. Biz bu çerçevede yeşil dostu şehirler inşa ediyoruz. Şehirlerimizin yeşil dokusunu da koruyoruz. Şirindere Vadisi de endemik bitkilerin olduğu doğal yeşil bir vadi. Biz bu çerçevede bu vadinin bir anlamda ranta, inşaata, betona boğulmasına izin veremeyeceğimizi burada ifade ettik. Bu karar, Meclis’te ret kararı vermemiz çerçevesinde örnek olması gereken de bir karar aslında. Dolayısıyla yeşil dokuyu zedeleyecek olan Şirindere Vadisi’ndeki plan değişikliğini reddediyoruz.”

Haberin Devamı

Şirindere’de yapılaşmaya ret

GELİN BİRLİKTE MUHAFAZA EDELİM

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan: “Ankara’da en son geldiğimiz noktada son bir yılda 7-8 vatandaşımızı sele, su taşkınlarına kurban verdik. Bütün şehircilerin, kent uzmanlarının ortak noktası vadi tabanlarında yapılaşmanın ne kadar mahsurlu olduğunu ortaya çıkardı. Bizim bu şehirde hava koridorlarını da muhafaza etmemiz lazım. Şirindere Vadisi Ankara’nın elinde kalan nadir hava koridorlarından bir tanesi. Arkadaşlara (AK Parti) teşekkür ediyorum bu kararı reddettikleri için. Burada yapılaşmanın bir sınırı, hududu olmalı. Orada geçmişte kentsel dönüşüm yapılmış gecekondu sahiplerinin mağduriyetleri var. Onların mağduriyetlerini giderecek başka bir alanda bir çözüm varsa yapılmalı. İlla yerinde binalar yapmak zorunda değil. Başka çözümler varsa o çözümler aransın. Bu vadiyi, Ankara’nın kıymetli alanını gelin hep birlikte muhafaza edelim. Gelin burada böyle yoğun yapılaşmalı alanların önünü açmayalım. Allah’ın bu armağanını bir rant alanına dönüştürecek planları yapmayalım.”

Haberin Devamı

Şirindere’de yapılaşmaya ret

25 YILDIR YAPILANLARI BİLİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu: “Şirindere Vadisi ile ilgili doğrusunuz eleştirebilirsiniz buna hiçbir şey demiyorum. ‘Yeşil, kırmızı çizgimiz’ diyorsunuz değil mi? Çukurambar’ı gördünüz mü? Çukurambar’a hiç gittiniz mi? Çukurambar’ın imar planı ne zaman yapıldı? Hangi dönemde yapıldı? Birde CHP’li belediye zamanında yapılan Batıkent’e gidin bakın. Yeşili orada görün. Beton görmek istiyorsanız sizin döneminizdeki Çukurambar’a gidin. Bir metrekare yeşil alan gösterin. Ankara’da 25 derenin üstü kapatılarak imara açıldı. Bunları kim yaptı? Biz mi yaptık? Bununda mı suçlusu biziz? Şimdi gelip burada yeşil ile ilgili ranta, betona karşıyız diyorsunuz. Ya Allah aşkına lütfen şaka yapmayın. 25 yıldır burada yapılanları bizler hepimiz biliyoruz.”

Haberin Devamı

Şirindere’de yapılaşmaya ret

‘MANSUR YAVAŞ TOPLANTILARA NEDEN GELMİYOR’ TARTIŞMASI

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın toplantılara gelmemesi de Meclis’te tartışma konusuydu. AK Parti Meclis Üyesi Nihat Yalçın, “Biz burada Ankara’nın gündemini, Ankara’ya yapılacak hizmetleri, yapılmayanları konuşuyoruz ama Mansur Yavaş nerede. Sayın Mansur Yavaş bizim eleştirilerimiz den mi kaçıyor? Ben buradan Ankaralılara şikâyet ediyorum; ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş, Ankara’nın sorunlarını konuştuğumuz, milletin sorunlarını konuştuğumuz ABB Meclisi’ne katılmıyor ve Ankara halkının iradesini hiçe saymaktadır” sözleriyle Yavaş’ı eleştirdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “Mansur Yavaş yeri geliyor Cumhurbaşkanı’nı karşılamaya gidiyor. Yeri geliyor büyükelçiliklere gidiyor. Yeri geliyor Ankara ile ilgili toplantılar yapıyor. Ben şimdi Sayın Murat Köse’ye soruyorum; siz 88 Meclis üyesisiniz Ankara’nın sorunları konuşuluyor 40 kişi yoksunuz. Bak İYİ Parti, CHP, MHP grupları burada. Niye ilçe belediye başkanlarınız buraya gelmiyor. Madem Ankara’nın sorunları bu Meclis’te görüşülüyorsa 19 ilçe belediye başkanınız var en azından birinci gün katılırlar. Gördüğüm hep aynı arkadaşlar burada” yanıtını verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse de, “Bizim belediye başkanlarımız Meclis toplantılarına katılıyor ve toplantılarda ilçelerinde yaşanan olayları, halkımızın ihtiyaçlarını, ABB’nin yapmadıklarını ve yanlış yaptıklarını anlatıyor. Bizim belediye başkanlarımız sokakta, caddede, halkın içerisinde milletimizle beraberdir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şirindere’de yapılaşmaya ret

Şirindere’de yapılaşmaya ret

ARAPLAR’DAKİ 4 BLOK HACETTEPE’YE YURT OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Meclis ayrıca Mamak Araplar Mahallesi’ndeki dört bloğun öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere 25 yıl süre ile bedelsiz olarak Hacettepe Üniversitesi’ne tahsis edilmesini de oy birliğiyle kabul etti.

Şirindere’de yapılaşmaya ret

Köse vadide basın açıklaması yaptı

GELİN MİLLET BAHÇESİNE ÇEVİRELİM

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ayrıca dün Meclis üyeleriyle beraber Şirindere Vadisi’nde basın açıklaması yaptı. “Gelin burayı millet bahçesine çevirelim” önerisinde bulunan Köse, özetle şunları söyledi: “Şirindere Vadisi, 173 bin metrekarelik bir alan. Burası Sayın Mansur Yavaş tarafından imara, ranta açılmaya çalışılıyor. Hep betonlaşmadan, imardan bahsederek güya şikâyet ettiler. Ancak yetki kendilerine geçtiğinde, böyle bir özel vadiyi korumak varken imara açmaya çalıştılar. Şirindere ile kendileri rant peşine düştüler. Belediyenin şirketi eliyle bu yeşil vadiye, Şirindere’ye binlerce konut yapmak istediler. İnsanlarımız gelsin burada piknik yapsın, gelin burayı millet bahçesine çevirelim. Sayın Mansur Yavaş, beton ve imara açma konusunda sunduğu bu projeden vazgeçsin. Gelin bu vadiyi hep beraber koruyalım. Tüm CHP’li ve İYİ Parti’li Meclis üyelerini Şirindere Vadisi’ne davet ediyorum. Çünkü buraya geldiklerinde vicdanları ‘evet’ oyunu verdirmez. Şirindere’de tek bir ağacın dahi kesilmesine gönlümüz razı olmaz. Bu vadinin heba edilmemesi lazım.”

Haberin Devamı

Şirindere’de yapılaşmaya ret

Şirindere’de yapılaşmaya ret

Şirindere’de yapılaşmaya ret

Geçmişte çöp ve atık yığınlarının oluşturduğu görüntü kirliliği ile dikkat çeken Şirindere Vadisi’ndeki sıkıntıları Hürriyet Ankara da sıkça gündeme getirmişti. ABB ekipleri de yoğun bir çalışma ile Şirindere’deki tonlarca atığı temizlemişti.

BAKMADAN GEÇME!