Sincanlı’nın kaldırım hayali

Güncelleme Tarihi:

Sincanlı’nın kaldırım hayali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 00:00

Sincan’da Bosna Caddesi’nin bozuk kaldırımları hem esnafı hem de vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, “Vergimizi düzenli ödüyoruz. Güzel bir kaldırım yapılması en büyük hayalimiz” diyor.

Haberin Devamı

Sincan Bosna Caddesi’nde kaldırımları altı yıldır yenilenmeyen vatandaşlar isyan bayrağını çekti. Mahalle sakinlerinden Burhan Yılmaz, “Altı sene önce örnek cadde yapacağız diyerek yetkililer bize söz verdiler. Ancak aradan geçen zaman içinde seçim yatırımları dışında yanımıza uğramadılar. Sincan’ın en uzun caddesi yıllar içinde tarlaya döndü. Mahalle sakinleri toz yüzünden camını açamaz hale geldi. Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Kaldırım bizim için hayal olmasın” diye konuştu.

SÖZLER TUTULMUYOR

Bölge esnafının bozuk kaldırımlar yüzünden her gün onlarca defa cam silmek zorunda kaldığını dile getiren Yılmaz şunları söyledi: “Altı yıldır Bosna Caddesi’nde kaldırım yapılacak diye bekliyoruz. Her yerel ve genel seçim öncesinde bölgemize gelen siyasetçiler sözler verip gidiyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen sözler bir türlü tutulmadı.

Haberin Devamı

MÜŞTERİLER KAÇTI

Bölge halkı olarak isteğimizi gördüğümüz her yetkiliye iletiyoruz. Burada hem esnaf hem vatandaş sıkıntıda. Cadde üzerinde işyeri bulunan emekçiler günde en az 5-6 defa cam silmek zorunda kaldıklarını ve işlerinin aksadığını belirtiyor. Sırf bu yüzden müşterilerinin ayak alışkanlıklarını değiştirdiğini bize anlatıyorlar. Çocuklu ailelerde kaldırımdan ilerleyemedikleri için yoldan gitmek zorunda kalıyor.

GELİP GÖRSÜNLER

Bütün bu yaşananları ve çektiğimiz çileyi görmelerine rağmen hiçbir yetkilinin buraya gelmemesine anlam veremiyoruz. Biz vergisi düzenli ödeyen devlete karşı görevlerini yerine getiren ve sorumluluk sahibi vatandaşlarız. Belediyelerden en doğal görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Caddemize gelip yaşanan sıkıntıyı görseler bence hiçbir sıkıntı kalmadan kendiliğinden işi çözecekler.”

ANA YOLDAN YÜRÜYORUZ

Bölgede kaldırım olmadığı için sürücülerin araçlarını gelişi güzel park ettiğini belirten vatandaşlar, “Zaten toz topraktan yürüyemiyoruz. Bunun üzerine bir de araçlar gelişi güzel park edince, bize sadece ana yol kalıyor. Hızla giden araçlarla yan yana ilerlemek zorundayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!