Sincanlı muhtarlara bilgisayar eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sincanlı muhtarlara bilgisayar eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2022 21:30

ABB’nin muhtarlara yönelik olarak ücretsiz olarak verdiği bilgisayar kurslarının son adresi Sincan oldu. Yenikent Ortapınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kursa katılan muhtarlar kendilerini geliştirme fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) başkentli muhtarlara yönelik verdiği teknoloji kursları devam ediyor. Kurslar Polatlı, Çubuk ve Akyurt’tan sonra şimdi de Sincan’daki bölge muhtarlarına verilmeye başlandı. Haftada 2 gün düzenlenecek bilgisayar kurslarında; muhtarlara bilgisayarın temel kullanımından sosyal medya kullanımına, Muhtar Ankara’dan Başkent Mobil uygulamasına kadar birçok teknolojik uygulama pratik ve teorik olarak anlatılacak. Yenikent Ortapınar Gençlik Merkezinde düzenlenen kurs ile mahalle muhtarlarının daha donanımlı olmalarını sağlamak istediklerini belirten ABB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz, düzenledikleri eğitimle ilgili şu bilgileri verdi:

OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ

“Bilgisayar öğretmenlerimiz eşliğinde verdiğimiz eğitimlerimiz ile ilgili muhtarlarımızdan olumlu dönüşler alıyoruz. Muhtarlarımızın daha donanımlı olarak vatandaşa hizmet vermelerini istiyoruz. Özellikle sosyal medya kullanımı, Muhtar Ankara, EGO CEP’te uygulamalarını da öğretmenlerimizin anlatmasını istedik. Hem sosyal medya kullanımı hem belediyemizin uygulamalarını da kullanmaya başladıkları için biz de mutluyuz.”

Sincanlı muhtarlara bilgisayar eğitimi


Kursa katılarak hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyen ya da kendini geliştirmek isteyen muhtarların değerlendirmeleri ise şöyle oldu:
*Fatma Şirin (Adalet Mahallesi Muhtarı) : “Burada bilmediklerimizi öğreniyoruz. Biz muhtarlara böyle bir imkân sunulduğu için memnunuz. Ücretsiz olarak verilmesi de ayrıca bir avantaj oldu bizim için.”
*Beşir Göçer (Menderes Mahallesi Muhtarı) : “Bilgisayarı daha güzel kullanabilmek için bu eğitimleri alıyoruz. Bilgisayarda bilinçli bir vaziyette halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu kursa katılmaktan çok mutluyum.”
*Ali Üstündağ (Fevziçakmak Mahallesi Muhtarı): “Bu kursta bilmediklerimizi öğreniyoruz. Daha iyi netice alıyoruz. Burada donanımlı hocalarımız var. Bu uyulamadan çok memnun olduk.”
*Ünal Uyar (Akçaören Mahalle Muhtarı): “Bilgisayar üzerinde bilmediklerimizi donanımlı hocalarımızdan öğreniyoruz. Daha iyi hizmet vereceğimize inanıyorum. Bilmediğimiz çok şey varmış onları öğreniyoruz. İşlerimizi daha da kolaylaştıracak bu eğitim.”

Sincanlı muhtarlara bilgisayar eğitimi


HAFTALIK BİN 200 KİLOGRAM MAMA

Öte yandan ABB, yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için tüm ilçelerde besleme çalışmalarını artırdı. Çalışmalar kapsamında ANFA Güvenlik ekipleri de ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerine destek olmak için rekreasyon alanları ile parklarda yoğun olarak besleme faaliyetlerine katılıyor. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’ndan haftalık olarak temin edilen bin 200 kilogram mama doğada yaşan sahipsiz hayvanlarına ulaştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!