‘Sihirli Flüt’ için festival vakti

Güncelleme Tarihi:

‘Sihirli Flüt’ için festival vakti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 16:55

‘Sihirli Flüt’ unvanlı ünlü flüt virtüözü Şefika Kutluer’in kendi adıyla bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’, 1 Aralık’taki açılış gösterisiyle başlayacak.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü flüt solisti Şefika Kutluer’in 2010’dan bu yana “Doğu Batı ile Buluşuyor” temasıyla düzenlediği Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, bu yıl 8’inci kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Ankaralılara müzik ve dans dolu günler yaşatacak olan festivalin açılışı, 1 Aralık günü, Slovak Milli Folk Orkestra ve Bale Topluluğu ‘Lucnica’ ile yapılacak. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, 20 Aralık’ta final yapacak.
2010 yılında başlayan, “Doğu Batı ile Buluşuyor” temalı festivalde bu güne kadar Çin’den Meksika’ya, Kore’den Yunanistan’a, Almanya’dan Rusya’ya, Avusturya’dan ABD’ne, Portekiz’den Lüksemburg’a, Hakasya’dan Slovenya’ya, Sırbistan’dan Çek Cumhuriyeti’ne, Kosova’dan Kazakistan’a İsviçre’den Karadağ’a İngiltere’den Fransa’ya birçok ülkeden çok renkli performanslar, sergiler ve sunumlar yer aldı.

Haberin Devamı

KONSERLER YENİMAHALLE’DE

8. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, bu sene yine hem doğu, hem de batı ülkelerinden gelecek çok önemli sanatçılara ev sahipliği yapacak. Etkinliklerin tamamı Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.
Festival programı şöyle:
1 Aralık: Slovak Milli Folk Orkestra ve Bale Topluluğu ‘Lucnica’
4 Aralık: Kerem Görsev(Piyano) & Şefika Kutluer(Flüt) ‘Klasik Caz konseri’
6 Aralık: Pawel Kowalski(Piyano) & Şefika Kutluer(Flüt) ‘Chopin Gecesi’
8 Aralık: Kyung Hwa You & Ensemble E-Do ‘Kore Dans ve Müzik Topluluğu’
13 Aralık: Orkestra Concilium Musicum Wien(Avusturya) & Şefika Kutluer - Christoph Angerer & Şefika Kutluer
18 Aralık: Amber Quartet(Litvanya) & Şefika Kutluer ‘Kehribar ve Altın Enstrümanlarla Müzik’
20 Aralık: Claudia Madur - Fado

BAKMADAN GEÇME!