Sign Of The City Awards sektörü ileri taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Sign Of The City Awards sektörü ileri taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 10:24

Türk gayrimenkul sektörünü teşvik eden Sign of the City Awards, (SotCA) beşinci kez gerçekleştiriliyor. Sektörü motive edip uluslararası arenaya açan SotCA’ya başvurular 15 Ağustos’a dek yapılabilecek.

Haberin Devamı

Hürriyet’in öncülüğünde bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan Sign of the City Awards gayrimenkul yarışması için çalışmalar sürüyor. Kasım ayında düzenlenecek yarışmanın jüri üyeleri, sektöre ve önemli yapılara prestij katan yarışmayla ilgili yorumlarını aktardı. SotCA Jüri Eş Başkanı Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk, “Gelişen kategoriler, değişen konjonktür ve birlikteliğin gücü SotCA gibi önemli bir platformla hayatımıza olumlu yansıdı” diye konuştu. SotCA Jüri Eş Başkanı olan World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan, “Doğa ile iç içe yaşam, enerji sakınımı, yapı ekonomisi gibi kavramlar, ortak ve paylaşılan değerler olarak sektöre sunuldu ve geniş destek buldu” dedi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise “SOTCA, sektördeki farklı düşüncelerin tek paydada birleşmesinin en güzel örneği” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BİRİKİM VE PAYLAŞIM ORTAMI

Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Aytek İtez, “Mimarlık sektöründen aldığımız geri dönüşlerde ödül kazanan gayrimenkul, mimarlık ve kent projelerinin mimarlarının da isimlerinin geçmesi umut verici ve olumlu karşılanıyor” dedi. TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, SotCA’nın sektör içerisindeki algısının oldukça önemli bir boşluğu doldurduğunu ve değerli bir platform olarak görüldüğünü belirtti. ULI Turkey Başkanı Zafer Baysal, “Sign of the City Awards kazananları son derece demokratik usullerle, şeffaf süreçlerle, titizlikle belirleniyor” görüşünü bildirdi. ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Lale Özgenel SotCA’nın bir birikim ve paylaşım ortamı olduğunu belirtti. JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş ise SotCA’nın sektörde kalite çıtasını yükselttiğini belirtirken, “Yarışmaya katılacak projelerin pazarlamadan ziyade teknik özelliklerinin vurgulanması markalar adına faydalı olacaktır” görüşünü paylaştı.

SON KATILIM 15 AĞUSTOS

Yarışmaya başvurmak isteyen kişi ve kurumlar, 15 Ağustos 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. 01 Ocak 2013 ile 14 Eylül 2018 tarihleri arasında tamamlanmış ya da yapım aşamasında olan projeler aday olabilecek. Bir proje sınırsız sayıda kategoride aday olabilecek. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından; EY Türkiye tarafından yapılacak teknik bir değerlendirmeyle, tüm başvuruların katılım koşullarına uygunluğu denetlenecek. Jüri üyeleri, teknik elemeyi geçen projeler arasından ön eleme yapacak ve her kategori için 5 finalist belirleyecek. İkinci aşamayı geçen 5 proje, bütün jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Başvuru yapan projeler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da jüri toplantısında değerlendirme sırasında projelerini anlatabilecek. Tüm değerlendirmeler sonucunda her kategoriden sadece 1 proje “Sign of the City” seçilecek. Lineadecor proje ortaklığında, Schindler Asansör’ün platin sponsorluğunda ve Emlak Konut’un katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Sign of the City Awards’a katılacak projeler, yarışma başvurularını http://www.signofthecity.com/web sitesinden yapabilecekler, aynı zamanda katılım koşulları, bu yılki kategorilerin detayları ve duyurularını başvuru tarihinden itibaren siteden takip edebilecekler.

Haberin Devamı

SotCA 2018 KATEGORİLERİ

En iyi Konut Projeleri Kategorisi
- En İyi Konut
- En İyi Çok Katlı Konut
- En İyi Müstakil Konut
- En İyi Rezidans

En İyi Ticari Projeler Kategorisi
-En İyi Ofis
-En İyi Yerel Merkezli AVM
-En İyi Bölgesel Merkezli AVM
-En İyi Endüstriyel/Lojistik Yapı
-En İyi Karma Kullanımlı Proje

En İyi Hizmet Yapıları Kategorisi
- En İyi Sağlık Binası
- En İyi Eğitim Binası/Kampüsü
- En İyi Sosyo Kültürel Yapı
- En İyi Turizm/Hizmet Yapıları
- En İyi Ulaşım Hizmetleri/Altyapı Projesi

 

Kent ve Mimarlık Kategorisi
- En İyi Mimari Tasarım (Kamu)
- En İyi Mimari Tasarım (Özel Sektör)

Genç Mimar Teşvik
- En İyi Kentsel Tasarım
- En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi
- En Yeşil Bina
- En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma/Yaşatma Projesi

Haberin Devamı

Diğer Kategoriler
- En İyi Pazarlama Kampanyası
- En İyi Gayrimenkul Yönetimi
- En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi
- Yılın Fark Yaratanları

SotCA 2018 Jüri Listesi

- Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk - SotCA Jüri Eş Başkanı
- World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan - SotCA Jüri Eş Başkanı
- Ali Faruk Göksu (Kentsel Strateji Kurucu Ortağı)
- Ali Pamir (Pamir & Soyuer Yönetim Kurulu Başkanı)
- Altan Elmas (KONUTDER Başkanı)
- Avi Alkaş (JLL Ülke Başkanı)
- Aytek İtez (Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı)
- Ayşe Hasol Erktin (Urban Land Institute (ULI) ve Türkiye İcra Kurulu Üyesi& İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)
- Ercan Ecemiş (Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı)
- Ferdi Erdoğan (Türkiye İMSAD Başkanı)
- Füsun Yılmaz Phillipson (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
- Haluk Sur (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
- Hüseyin Arslan (Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Vekili)
- Doç. Dr. Lale Özgenel (Türk Mimarlar Derneği 1927)
- Nazmi Durbakayım (İNDER Başkanı)
- Neşecan Çekici (GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
- Makbule Yönel Maya (TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü)
- Zafer Baysal (ULI Turkey Başkanı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!