Şiddete karşı Ankara modeli

Güncelleme Tarihi:

Şiddete karşı Ankara modeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2007 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında, okullarda güvenli ortamın sağlanması amacıyla koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

BAŞKENT eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması konusunda düğmeye bastı. Ankara için hazırlanan eylem planı, tüm Türkiye’ye örnek, model olacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın imzaladığı protokolün ardından "Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması yürütme kurulu" oluşturuldu.

ANKARA HÜRRİYET KURULDA

Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu’nun komisyon başkanlığını yaptığı, Emniyet, Milli Eğitim, Sağlık, Sosyal Hizmetler, İl Müdürleri, akademisyenler, uzmanlar, sivil toplumdan oluşan 14 üyeli Yürütme Kurulu’nda, Ankara Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Yaşar Sökmensüer de bulunuyor.

ÖNLEYİCİ TEDBİRLER

Ankara İli Yürütme Kurulu’nun ilk toplantısında "Ankara eylem planı taslağı" ana hatlarıyla belirlendi. Eylem planında, sağlıktaki koruyucu hekimlik gibi, şiddete karşı önleyici tedbirlerin de hayata geçirilmesini ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

AMAÇ: YAYGIN İŞBİRLİĞİ

Vali Yardımcısı Kurdoğlu kurul toplantısında yaptığı konuşmada, okullarda eğitim kurumlarında şiddetin ayrı bir başlıkta ele alınacağı ve işbirliği amaçlı bir eylem planının hayata geçirileceğini vurguladı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yüksel de, okullarda şiddetin ortaya çıkmadan önlenmesinin önemine dikkat çekerek, Başkent’te okullardaki huzur ortamın korunması ve geliştirilmesinin amaçlandığı vurguladı.

ŞİDDETE BAŞVURMAYAN NESİL

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta toplantıda şunları söyledi:

"Sağlıktaki koruyucu hekimlik gibi, şiddet ortaya çıkmadan önlenmeli. Amacımız asla ve asla şiddete başvurmayacak bir nesil yetiştirmek. Özgür düşünebilen, açık, berrak nesiller yetiştirmek."

Murat Bey Balta, hazırlanan eylem planının, modelin oluşturulan ilçe kurulları ile tüm Başkent’te yaygınlaştırılacağını vurguladı.

KURUMLAR ARASI EŞGÜDÜM

Ankara Yürütme Kurulu öncelikle, okullarda şiddetin önlenmesi amacıyla il eylem planını hazırlayacak, ilgili kurumlar arası eşgüdümü sağlayacak.

Her kurul üyesi, bağlı olduğu kurumu ilgilendiren çalışmaları eşgüdüm içinde organize edecek.

Yürütme Kurulu periyodik toplantılarla yürütülen çalışmaları izleyecek ve geliştirecek.

Bu amaçla eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi için öncelikle okul güvenliği konusunda irtibat görevlileri belirlenecek. Örnek güvenlik modelleri oluşturulacak ve tüm okullara yaygınlaştırılacak.

Okullarda güvenliği olumsuz etkileyen iç ve dış faktörler belirlenecek.

Konuyla ilgili kamuoyu duyarlılığının artırılması için etkinlikler düzenlenecek.

Yürütme kurulu ilk toplantısını yaptı
/images/100/0x0/55eb48abf018fbb8f8b73d7f


OKULLARDA Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Yürütme Kurulu, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu (Komisyon Başkanı), İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, İl Sağlık Müdürü Selahattin Şahin, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Neriman Koca, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yüksel, Özel Eğitim Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Şube Müdürü Yaşar Ertuğrul, Çankaya Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Gürcan Özhan, Toplum Gönüllüleri Vakfı Başkanı Çağla Parlak, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Sevgi Yalav, Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Alıcı ve Ankara Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer’den oluşuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!