Shakespeare ile Carmen sahnede

Güncelleme Tarihi:

Shakespeare ile Carmen sahnede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:00

Devlet Opera ve Balesi "Bir Yaz Gecesi Dönümü Rüyası" ile "Carmen" adlı iki koreografiden oluşan eseri, 23 Şubat’ta izleyici karşısında.

İNGİLİZ edebiyatının usta kalemi William Shakespeare ile Georges Bizet’nin ateşli ve hırslı çingenesi Carmen, bale sahnesinde buluşuyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün "Bir Yaz Gecesi Dönümü Rüyası" ile "Carmen" adlı iki koreografiden oluşan eseri, 23 Şubatta izleyici karşısına çıkacak. Çalışmalarına Aralık ayında başlanan neo klasik yapıtın ilk bölümünde William Shakespeare’in bir gecelik rüyayı işleyen ünlü fantastik komedi eseri "Bir Yaz Dönümü Gecesi" sahneye taşınacak. Mendelssohn’un mzikleriyle süslenen yapıt, 1876 yılından bu yana dünya sahnelerinde yer buluyor. Eserin ikinci perdesinde, Fransız besteci Bizet’nin "Carmen" operasından esinlenen Rus besteci Rodion Shchedrin’in balerin eşine ithafen yazdığı "Carmen Suiti" yer alacak. Türkiye’de ilk olarak 1982-1983 sanat sezonunda Ankara’da sahnelenen yapıt, 24 yıl aradan sonra yeniden izleyici karşısına çıkacak.

Yapıtta kimler görev alıyor

GÜRCÜ koreograf Nugzar Magahasvili’nin sahneye koyduğu yapıtta sanatçının koreografi asistanlığını eşi Medea Magahasvili üstleniyor. Orkestrayı Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü Şef Naci Özgüç’ün yöneteceği eserin dekor ve kostümleri İsmail Dede’ye, ışık düzeni Fuat Gök’e ait. Koro şefliğini Alessandro Cedrone’nin üstlendiği eserde, başlıca rollerde Bahri Gürcan, Ayşe Fidanlık, Ayşem Sunal, Oliver Spence, Elif Fırat, Cankat Özer, Serhat Güdül, Sanem Ergüler, Burak Kayıhan, Emre Güler, Ebru Mıhçıoğlu, Ayşegül Aydemir, Eren Keleş, Selin Sezer ve Hakan Odabaşı seyirciyle buluşacak. Provalara Aralık’ta başlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!