Sezona tiyatroyla veda

Güncelleme Tarihi:

Sezona tiyatroyla veda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 00:00

ÜMİTKÖY’de Münevver Öztürk İlköğretim okulu 5/B sınıfı öğrencileri, 2010-2011 eğitim öğretim yılına, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde “Ah Şu Çocuklar” adlı oyun ile veda ettiler.

Drama eğitmeni Hülya Karaoğlu ve Funda Oğuz tarafından bir yıl boyunca haftada 2 saat aldıkları drama eğitimi ile sahne alan öğrenciler, Turgut Özakman’ın “Ah Şu Gençler” adlı oyununu, ‘’Ah Şu Çocuklar’’ oyununa uyarlayarak, sahne aldı.
Sınıf Öğretmenleri İsmet Kara’nın gözetimi ve desteği ile tiyatro çalışmalarını sürdüren öğrenciler, oyunda ‘’günlük yaşamdaki çocuk-aile ilişkisini’’ espri bir dille sahneye taşıdılar.
Toplam 2 saat sahne alan öğrenciler, oyun bitiminde kendilerini izleyen ailelerini sahneye davet ederek, çiçek verdi.
Drama eğitmeni Hülya Karaoğlu, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı boyunca her hafta 2 saat alınan drama dersi sonrasında tiyatro oyununu sergileyen öğrencilerin, başarılı bir performans gösterdiklerini söyledi.
Oyunda yaşamın her alanında çocuk-aile ilişkisinin irdelendiğini ifade eden Karaoğlu, “Amacımız bireysel başarı değil, tüm çocukların bir bütünün içinde yer alması ve bu çerçevede başarı sergilemesiydi. Oyunu izlediğimizde aralarında tiyatroya ne kadar fazla yatkın çocukların da yer aldığını gözlemledik. Belki de bir kısım çocuk, gelecekteki yaşamını tiyatrocu olarak sürdürmek isteyebilir. Yıl sonu etkinliğinin bu şekilde bir tiyatro oyunu ile bitirilmesi çok anlamlıydı’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!