Güncelleme Tarihi:
Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, gölün ana besleyicisi olan Seyfe, Horla ve Malya pınarlarından su girişinin olması ve yağışların da etkisiyle göldeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ne canlılık geldiğini belirtti. Gölün on beş yıl sonra pelikanlar ve çeltikçi kuşlarına ev sahipliği yaptığını anlatan Çetiner, “Kuğularımız gelmişti. Şu an ise diğer kuşların yanı sıra binlerce flamingoyu ve turnaları izliyoruz. Dünyada nesli tükenmekte olan kuşlar listesine giren Toy kuşunu görme şansına sahibiz. Yukarıda saydığımız güzellikler arttıkça Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nin ziyaretçileri de artırıyor” diye konuştu.
KARARLAR UYGULANMALI
Çetiner, bu güzelliklerin devam etmesi için yapılan çalışmaların yanı sıra Seyfe Gölü Yönetim Planı’nın ve Sulak alanlar Komisyonu’nda alınan kararların hızla uygulanması şart olduğuna dikkat çekti. Göle su akışının devam etmesini isteyen Çetiner şu önerilerde bulundu:
“Su akışına engel olacak tehditlerin giderilmesi, göle su akışı sağlayan kanallar üzerindeki engellerin kaldırılması, doğal bir kuş gözlem yeri olan höyüğe doğal yapısını bozmadan bir seyir terası yapılmasını, buraya giden yolun iyileştirilmesini ve Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ni tanıtıcı totemlerin ve yön levhaların yapılması.”