Güncelleme Tarihi:
Çavuşculu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 1 Şubat’ta yürürlüğe giren yönetmeliğiyle taksitle altın alma döneminin sona erdiğini anımsatarak, bu tarih itibariyle altın satışlarında ciddi bir durgunluk yaşandığını ifade etti.
TÜKETİCİ DE MAĞDUR
Çavuşculu, her yıl “Sevgililer Günü” öncesi özellikle yüzük, kolye ve küpe gibi ziynet amaçlı takıların satışlarında artış görülürken, bu sene taksitlendirme olmaması nedeniyle kuyumcuların bekledikleri satışı yapamadığını dile getirdi. Uygulamanın tüm ürünleri kapsamasının sadece kuyumcu esnafını değil tüketicileri de mağdur ettiğini belirten Çavuşculu, BDDK’ya kararın düzeltilmesi için ocak ayında başvuruda bulunduklarını, ancak netice alamadıklarını söyledi.
CİHAZLAR İADE EDİLİYOR
Bazı kuyumcuların söz konusu yönetmeliğe tepki göstermek amacıyla POS cihazlarını iade ettiğini hatırlatan Çavuşculu, şöyle devam etti:
“BDDK, bu konuda gerekli adımları atmazsa diğer kuyumcular da şubat sonrasında POS cihazlarını iade edecek. Kuyumcu görünümünde tefecilik yapanlar, şimdi de farklı sektörler üzerinden haksız kazanç sağlıyor. Yönetmelikle tefecileri engellemek istediler, ancak zarara uğrayan işini ciddiyetle yapan kuyumcu esnafı oldu. Her gün 500 bin liralık mal satan kuyumcu mu var? Bu yerleri tespit etmek zor değil. Bu konuda bankalara ve Maliye’ye önemli görev düşüyor.”