Servisçilerden ‘karar revize edilsin’ talebi

Güncelleme Tarihi:

Servisçilerden ‘karar revize edilsin’ talebi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2024 17:22

‘Kamuda personel servis hizmetinin sözleşme bitiminde sonlandırılması’ kararına karşı bir araya gelen servisçi esnafı dün oda önünde toplandı. ASİO Başkanı İlyas Aktürk “Cumhurbaşkanı’mızdan bu kararın yeniden incelenerek revize edilmesini talep ediyoruz. Bu bir ekmek davasıdır ve servisçi esnafı adına elimizden gelen her ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’daki servisçiler ve farklı illerden gelen sektör temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ‘Kamuda Tasarruf Tedbirleri Paketi’nde yer alan kamu personel servislerinin kaldırılmasına ilişkin kararla ilgili dün Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nda (ASİO) bir araya geldi. Oda önünde gerçekleştirilen buluşmaya ASİO’nun yanı sıra Ankara Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (ANTAD) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) 52. Komite de destek verdi. Servisçi esnafının buluşmasına CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da katıldı. Araçlarına ‘Servisime dokunma’ sticker’ları yapıştırarak çağrıda bulunan servisçiler, tasarruf tedbirleri paketinde kamu personel servislerine yönelik alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Esnaf adına açıklama yapan ASİO Başkanı İlyas Aktürk, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Servisçilerden ‘karar revize edilsin’ talebi

‘TASARRUF MAĞDURLARI OLUŞTURUR’

“Tasarruf tedbirleri içerisinde bulunan personel servislerinin kaldırılması kararı özellikle biz kamu kurum ve kuruluşları personel servis taşımacılarını olumsuz yönde etkileyecek bir karardır. Tabiri caizse bu uygulama ‘Tasarruf mağdurları’ oluşturacaktır. Kararın hemen ardından vekillerimize bir bildiri mesajı attık. Daha sonra siyasi parti genel başkan yardımcıları ile görüştük. Sendika ve Meclis ziyaretleri gerçekleştirdik. Maliye bakan yardımcımıza da gittik, Türkiye’de 110 bin adet servis aracı olduğunu, bu servis araçlarının doğrudan gelir vergisine tabi olduğunu aldığımız ücretin yüzde 45’ini devlete geri ödediğimizi ve buradan bir kazanç olmayacağını sadece ‘israf’ olacağını dile getirdik. Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK’i ziyaret ettik. Akabinde toplantılar yapıldı şu anda iki memur sendikamız konuyu yargıya taşıdı, Danıştay’a dava açmıştır, biz de müdahil olduk. Hâlen umutla, iyi niyetle tasarruf tedbirlerinde bizimle alakalı olan maddelerin yeniden düzenleneceğine, kamuda memur servislerinin devam edeceğine inanıyor ve sonucu bekliyoruz. Bize gelen haberler kesin bir bilgi olmamak kaydıyla olumlu yönde. Büyük bir umut taşıyoruz. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Sayın Mansur Yavaş’la birebir görüşmemiz olmadı fakat EGO Genel Müdürlüğü, Ulaşım Daire Başkanlığı ve diğer birimler düzeyinde bir görüşme gerçekleştirdik. Ola ki servisçi esnafı adına olumsuz bir durumla karşılaşırsak ABB’nin de bizler için farklı alternatif projeler gerçekleştireceğini düşünüyoruz. Bu anlamda ABB Başkanı’mızın da yanımızda olacağına inanıyoruz.

Haberin Devamı

Servisçilerden ‘karar revize edilsin’ talebi

‘BİZLER VERGİSİNİ VEREN ESNAFLARIZ’

Her zaman bizlere hamilik yapan Saygıdeğer Cumhurbaşkanı’mıza buradan çağrıda bulunuyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde 110 bin servis aracıyız. Bu işten ekmek yiyen 110 bin kişiyiz nereden baksanız bunun yüzde 50’si bu tasarruf paketinden etkilenecektir. Tasarruf paketinden etkilenen esnafımız yok olacaktır, ekmeği elinden alınacaktır. Bundan ‘tasarruf’ olmaz ancak ‘israf’ olur çünkü bizler vergisini veren esnaflarız. Tasarruf tedbirleri kapsamında kamu personel servislerinin kaldırılması kararıyla milyonlarca insanımız mağdur olacaktır. Cumhurbaşkanı’mızdan bu kararın yeniden incelenerek, revize edilmesini talep ediyoruz. Bununla alakalı olarak görüşmelerimiz de sürüyor. Bu bir ekmek davasıdır ve servisçi esnafı adına elimizden gelen her ne varsa yapmaya hazırız.”

Haberin Devamı

Servisçilerden ‘karar revize edilsin’ talebi

Servisçilerden ‘karar revize edilsin’ talebi


ANKARA TRAFİĞİ BUNU KALDIRMAZ

Ankara genelinde 7 bin 328 servis aracının 5 bin tanesinin kamu kurumlarına çalıştığını dile getiren ANTAD Temsilcisi Hakkı Yumuş ise “110 bin esnaf demek, 110 bin mükellef, 110 bin aile demektir. Devletimiz eğer tasarruf tedbirleri kapsamında bir tasarruf yapacaksa kademeli saate geçilebilir. Bu sayede esnaf kardeşlerimiz daha çok hizmet vererek maliyetlerini aşağı indirecektir ve aynı zamanda devletimizde gelir ve kurumlar vergisini almaya devam edecektir. Ankara’da 7 bin 328 tane servis aracının 5 bin tanesi kamu kurumlarına çalışmakta, 5 bin tane aracın kontak kapaması halinde Ankara trafiği bu durumu kaldırmayacaktır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!