Servisçi tasarruf kararından dertli

Güncelleme Tarihi:

Servisçi tasarruf kararından dertli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2024 10:27

Ankara’daki servisçi esnafı, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında personel servislerinin kaldırılması kararına karşı dün basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

İskitler’deki basın açıklamasına Ser Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (SERKOOP) Başkanı Halil İbrahim Seyfi ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara da katıldı. Kara, yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Türkiye’de 110 bin servis aracı var.

Servisçi tasarruf kararından dertli

Servisçi tasarruf kararından dertli

Bunun içerisinde 10 bin esnaf zarar görüyor çünkü 100 bin esnaf kamuya hizmet etmiyor. Memur kenti olan başkent Ankara’da yeni yıl itibarıyla 3 bin servis aracı boşa çıkacak. Bu araçlar boşa çıktığında esnaf kredisini ödeyemeyecek ve araçlar icra ile satılacak. 15 Eylül’de okulların açılmasıyla beraber çoğu esnaf arkadaşımız para kazanamayacak ve vergisini ödeyemeyeceği için araçları bağlanacak. Ankara’ya 7 bin 329 servis aracı fazla geliyor. Araç sayısı 3 bin olsaydı bugün burada bulunmamıza gerek kalmazdı. Her yıl ihale yapıldı, her yıl araç verildi. İhalede çok fazla araç satılınca kimse bu günleri hesap edemedi. Bu sebeple, Sayın Cumhurbaşkanı’mıza sesleniyorum; Ankara’daki 2 bin-3 bin servis aracımızın bugünkü değeri ne kadarsa hükümet tarafından satın alınsın. Biz de gidip başka işler yapalım. Esnafımız mağdur olmasın, altın olan plakamız pul olmasın.” SERKOOP Başkanı Halil İbrahim Seyfi de “Servis ihalesi biten birçok kurum, ihale yapmadığı için yaklaşık 700 servis aracı işsiz kaldı. 2025 yılının ocak ayı itibarıyla 7 bin 329 servis aracının tamamı işsiz kalacak. Aktif olarak çalışan servisçi arkadaşlarımızın hakları kesintiye uğruyor ve mağdur durumdalar. 81 il içinde bakanlıkların merkezi Ankara olduğu için bu karar en çok Ankaralı esnafları etkilemiştir. En azından Ankara’nın bu kararın dışında tutulmasını, Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan rica ediyoruz” dedi. Ankara Servisçiler Odası üyesi Mehmet Atik ise kamu kuruluşlarında servis araçlarının kaldırılmasının trafiği olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Atik, “Kamu kuruluşlarında servis araçları kaldırıldığında, memurların şahsi araçlarıyla yolculuk yapması trafiği kilitleyecektir. Kararnamenin yeniden gözden geçirilmesini ve servislerin kamuya hizmet etmeye devam etmesini istiyoruz. Hem esnaf hem de kurumda çalışanlar mağdur olmasın” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Servisçi tasarruf kararından dertli

BAKMADAN GEÇME!