Güncelleme Tarihi:
Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- ŞEREFLİKOÇHİSAR'oda 1885 yılından itibaren gelenek, görenek ve kültürünü anlatan bir yer olmadığı için belediye tarafından Şereflikoçhisar Kent Müzesi açıldı. Ancak yeterli sayıda müzelik eşya bulunmayan Kent Müzesi'ne Şereflikoçhisar halkının bağışlayacağı eşyaların beklendiği belirtildi.
Kent Müzesine, kimin evinde geçmişi yansıtan ne eşya varsa bağışlayabilecekleri ifade edilirken, müzeyle ilgili bir komisyon oluşturuldu. İki katlı olan Kent Müzesi, misafirlerini yeşil bahçesi ve yeşillikle yapılmış büyükçe bir 'Şö' harfi ile karşılıyor. Müzeye her giderse, mutlaka ziyaret defterine adını soyadını yazdırıyor. Böylelikle tüm vatandaşların müzeye gitme tarihi kayıt altına alınmış oluyor.
Binanın giriş duvarında Atatürk'ün fotoğrafı, Türk bayrağı, Belediye bayrağı ve kılıçlar asılı. İlk katta 3 oda bulunuyor. Odanın birinde TV, daktilolar, dikiş makinesi, süt makinesi, telefonlar, tarlada kullanılan dirgen, yaba, elek gibi araçlar, ikinci odada; minder, yastık, 1970 yılında giyilen gelinlik ve kıyafetler, radyolar, tv'ler, üçüncü odada yine müzelik kıyafetler, müzelik araç ve gereçler bulunuyor.
İkinci katta da odanın biri toplantı salonu bulunurken, ikinci ve üçüncü odanın şuanda boş bulunduğu, ancak buraya tuz müzesi yapılması düşünülüyor.
Açıldığı ilk günden itibaren öğretmen, öğrenci ve vatandaşların ilgi odağa olan müzede 5 görevli bulunuyor. Bahçesinde kamelyaların bulunduğu müzeye, Belediye tarafından çay ocağının açılacağa belirtildi. Bahçede ayrıca çok eski dönemlerde tarlada kullanılan sapan ve araçlarla mezar taşları bulunuyor. Müzeyi ziyaret eden yaşlı vatandşlarla yaşlı kadınların ise "Sanki eski anılarımızı yaşıyoruz " dedikleri dikkat çekerken, Şereflikoçhisar Kent Müzesine 'benim de bir katkım olsun' diyen herkesin giderek bağışta bulunabilecekleri belirtildi.
FOTOĞRAFLI