Sendikadan zam tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Sendikadan zam tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 00:00

Akaryakıta ve tapu harçlarına yapılan vergi zammını eleştiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Bütçedeki açığı kapatalım derken memurun cebindeki delik yama tutmaz hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

Zamlardan özellikle memurların olumsuz etkilendiğini belirten Yazgan, bütçe açığının memurun ve vatandaşın sırtından kapatılmasının doğru olmadığını söyledi. Memurun yapılan zamlarla belinin kırıldığını ve yürüyemez hale geldiğini kaydeden Yazgan, memura kaşıkla verilen zammın kepçeyle geri alındığını savundu.

Yedi yeni şube

Büro Memur-Sen, yeni kurduğu yedi şube ile şube sayısını 71’e çıkardı. Kamu çalışanlarının sorunlarını daha hızlı çözüme kavuşturmayı amaçlayan sendika, bu amaç doğrultusunda yeni şubeler kuruyor. Ankara ve İstanbul’da ikişer şube daha açan sendika, Karabük, Afyon ve Giresun’da da ilk şubelerini kurdu. İllerdeki kurum çalışanlarının sorunlarının şubeler tarafından belirlendiğini ifade eden Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, bu nedenle sorunlarının çözümünde şubelerin etkin rol oynadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!