Şeker perisi Clara’nın büyülü rüyası

Güncelleme Tarihi:

Şeker perisi Clara’nın büyülü rüyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2023 15:05

Dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliği taşıyan ‘Fındıkkıran’, önceki gün Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından yapılan prömiyerle izleyicinin karşısına çıktı. Eser, Şeker Perisi Clara’nın rüyasında büyülü bir dünyaya yolculuk yapmasını anlatıyor.

Haberin Devamı

Hoffman’ın ‘Fındıkkıran ve Fareler Kralı’ hikâyesinden esinlenerek Fransız balet Marius Petipa tarafından baleye dönüştürülen ‘Fındıkkıran’ balesi, Ankara izleyicisi ile buluştu. Dünyada Noel kutlamaları ile özdeşleşen ve ‘Yılbaşı klasiği’ olarak bilinen eserin Opera Sahnesi’ndeki prömiyerine, Ankaralılar büyük ilgi gösterdi. Müzikleri 1891 yılında Rus besteci Çaykovski tarafından bestelenen eser, Noel kutlamaları yaparken uyuyakalan Şeker Perisi Clara’nın rüyasında büyülü bir dünyaya yolculuk yapması, bu dünyada ise hayatının aşkıyla karşılaşmasını konu ediniyor.

Reji ve koreografisi Mehmet Balkan imzası taşıyan eserde ‘Clara’ rolüne Sultan Menteşe, Serapsu Gürman ve Deniz Derelioğlu hayat veriyor. İlhan Durgut, Ervin Zagidullin, Berkay Saraçoğlu ve Umut Can Arzuman ‘Prens’ rolüyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Kadir Okurer, Aralcan Kocabey, Ervin Zagidullin ve Etkin Yüzer de ‘Fındıkkıran’ rolüyle eserde yer alıyor.

Haberin Devamı

Şeker perisi Clara’nın büyülü rüyası

‘Fındıkkıran’, 12, 26 ve 28 Ocak tarihlerinde saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde baleseverlerin karşısında olacak.

BAKMADAN GEÇME!