Şehir hastanelerine iki alternatif

Güncelleme Tarihi:

Şehir hastanelerine iki alternatif
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 16:19

Başkan Gökçek, önceki gün Ankapark’ta bürokratlarıyla 11.5 saat süren ‘Koordinasyon Toplantısı’yla ilgili Ankara Hürriyet’e konuştu. Gökçek, kent içi ulaşımda alternatifleri artırmaya çalıştıklarını belirterek, şehir hastaneleri ile Mamak’a yapılması planlanan yeni otogarın ulaşımını monoray ya da teleferikle sağlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gün Ankapark’ta Genel Sekreter Asım Balcı, ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu ve belediyenin üst düzey bürokratlarıyla ‘Koordinasyon Toplantısı’nda bir araya geldi. Saat 14.00’te başlayan toplantı, 11.5 saat sürdü. Toplantıda, tüm birimlerin yaptığı çalışmalar ve ileriye dönük projeler görüşüldü. Gece 01.30’a kadar devam eden toplantıda genel müdür ve daire başkanları, çalışmalarıyla ilgili Başkan Gökçek’e detaylı sunumlar yaptı. Animasyonlarla desteklenen sunumları dikkatle takip eden Gökçek, bürokratlardan projelerin ayrıntılarıyla ilgili bilgi aldı. Toplantıyla ilgili Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Başkan Melih Gökçek, özetle şunları söyledi:

BELEDİYEDEN PARA ÇIKMAYACAK

Haberin Devamı

“Ankara’da ulaşımdaki alternatifleri çoğaltmaya çalışıyoruz. Bu yeni alternatiflerde ise teleferik ve monoray üzerinde duruyoruz. Bunları yaptırırken belediye bütçesinden her hangi bir para çıkmadan yap-işlet-devret modeliyle yapmayı planlıyoruz. Bu konuda epey araştırma yaptık. Bazı taliplerin olabileceği ihtimali yüksek. Her tarafa da bu anlamda çağrı yapıyoruz. Bu konuda bu yatırımları yapmak isteyenlere kapımız açık.

HASTANELERE SIHHİYE HATTI

Hatlarda birinci önceliğimiz monoray, ikinci önceliğimiz ise teleferik. Bir hat Keçiören ve Bilkent’teki yeni şehir hastanelerine. Diğer hat Mamak’ta yeni yapacağımız otogar ile Sıhhiye arasına. Şehir hastanelerine ulaşımın Sıhhiye’ye seri şekilde yapılması lazım. Bir başka hatta Dikmen Vadisi için. Dikmen Vadisi’nden gidecek olan teleferik Panora’ya daha sonra yukarıda Çaldağ’a kadar gidecek.

YATIRIMCI OLURSA HEMEN İHALE

Talip olan yatırımcı bulalım, iki üç ay içerisinde ihaleleri yaparız. Bu tip işlerde yap-işlet-devretle olacağı için yatırımcı odaklı oluyor. Yerli de yabancı da veya yabancı ortaklı da olabilir. Ankaralı işadamları da yapabilir. Monoray olacaksa kesinlikle en azından direklerin tamamının yerli olması şartını koyacağız. Zaten yaptığımız ihalelerde yerli şartı koyuyoruz.”

Haberin Devamı

Şehir hastanelerine iki alternatif

OYUNCUKLARLA OYNADI

Toplantının sonunda Gökçek, mesai arkadaşlarıyla toplu fotoğraf çektirdi. Gökçek daha sonra Ankapark’taki oyuncaklarla oynadı.

ŞİMDİ BİTİRDİK TWEET’İ

Başkan Gökçek, toplantıyı dün gece saat 01.30’da attığı tweet’le duyurdu. 4 fotoğraf paylaşan Gökçek, “Ankara Büyükşehir, ASKİ ve EGO üst düzey bürokratlarımla toplantı saat 14’den beri devam ediyor. Şimdi bitirdik” diye yazdı.

BUNLAR ERKEK Mİ?

Gökçek, bir takipçisinin “Toplantıda kadınlar yok sanırım” şeklindeki tweet’ini retweet yaptı. Ardından kadın bürokratlarla olan çalışma fotoğrafının altına “Bunlar erkek mi?” notunu düştü.

Haberin Devamı

TEK RAYDA ULAŞIM

Havaray adıyla da bilinen monoray’da sistem tek ray hattından oluşuyor. Sistemde vagonlar, tek ray üzerinde veya altında asılı şekilde gidiş ya da geliş istikametinde hareket ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!