Güncelleme Tarihi:
Kore Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘2023 Kore Yemeği Yarışması’nda 12 finalist birinci olabilmek için hünerlerini sergiledi. Yarışmacıların 40 dakika içinde yemeklerini yaparak jürinin beğenisine sunduğu yarışmada Yasemin Toprak ‘Gochujang Bulgogi’ tabağıyla birinci oldu. Sami Bacak ‘Chijeu Buldak’ tabağıyla ikinci, Hilal Balaman ise ‘Chadolbogi Gochujang Jigae’ tabağıyla üçüncü oldu. Yarışmacılar geleneksel Kore mutfağının önemli tatlarından fasulye salçası ‘Doenjang’ ve biber salçası ‘Gochujang’ kullanarak yemeklerini hazırladı. Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, Kore Büyükelçiliği Şefi Jeongsoo Kim, Başkent Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Hakan Turgut ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğretim görevlisi Mustafa Aksoy’dan oluşan jüri, yemekleri lezzet, görümün gibi kriterlere göre değerlendirdi. Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, Kore mutfağının karakteristik değeri olan fermentasyon kültürünün önemine vurgu yaptı. Park, “Kore’nin Baharat Fermentasyon Kültürü’nün 2024 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası’na dahil edilmesini ve Kore kültürünün dünyaya yayılan bir içerik olarak yerleşmesini umuyoruz” dedi.