Sefire Lee için veda kahvaltısı

Güncelleme Tarihi:

Sefire Lee için veda kahvaltısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2010 00:00

Kanada sefiresi Raja Bailey, önümüzdeki günlerde görev süresi dolarak Ankara’dan ayrılacak olan Avustralya sefiresi Jennifer Lee onuruna veda kahvaltısı verdi. Ankara’daki hemen tüm sefirelerin katıldığı davette Bailey, Lee’nin örnek ve model olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA’nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle ve eşi Jennifer Lee çifti, üç buçuk yıllık görev süresinin dolmasının ardından önümüzdeki günlerde ülkesine geri dönecek. Kanada Sefiresi Raja Bailey de, Jennifer Lee onuruna gitmeden önce veda daveti düzenledi. Kanada Büyükelçilik rezidansında gerçekleşen davete, Ankara’da bulunan hemen tüm sefireler katıldı.
Örnek sefire Jennifer Lee
Davete ev sahipliği yapan Raja Bailey, bütün konuklarla yakından ilgilenerek örnek bir ev sahipliği sergiledi. Bailey, yaptığı konuşmada Jennifer Lee’nin örnek bir insan olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi:
“Bugün, mutlu ve aynı zamanda üzüntü verici bir gün. Yıllık tatil sezonumuzun yaklaştığını hissediyoruz ve kalbimiz neşe doluyor. Bu bizim gibi diplomatlar için ailemizi ve arkadaşlarımızı görebilme fırsatı. Üzücü bir gün çünkü değerli arkadaşımız Jennifer Lee, yakında buradan ayrılacak ve ülkesi Avustralya’ya geri dönecek. O hepimize örnek olacak biri. Ülkesini tanıtmak için çok çalıştı. Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda insana yardımcı oldu. O hepimizin arasında dostluk ve işbirliğini teşvik etti.”

Haberin Devamı

Gitmek istemiyorum geri geleceğim

RAJA Bailey konuşmanın ardından Lee’ye çeşitli hediyeler verdi.
Hediyeler arasında Ankara’daki sefirelerin isimlerinin ve ülkelerinin yazılı olduğu, ortasında lale motifleri bulunan plaket dikkat çekti. Hediyeler karşısında duygulanan Jennifer Lee, gitmek istemediğini ve çok üzgün olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yıllarda tekrar geri geleceğinin sözünü veren Lee, burada iyi dostluklar kurduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!