‘Savunma’ Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

‘Savunma’ Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2014 01:28

12 Eylül askeri darbesinin ardından Müşfik Kenter tarafından sahneye konulan ‘Savunma’ adlı oyunu, 30 yıl sonra bu kez öğrencisi Hakan Gerçek sahneledi.

Haberin Devamı

2008’de kurulan ve bu yıl Beyoğlu’ndaki Maya Cüneyt Türel Sahnesi’ne taşınan Tiyatrogerçek, Ankaralıları ‘Savunma’ ile buluşturuyor. Eser, bugün Ankara Sanat Tiyatrosu’nda izleyicinin karşısına çıkacak. David Rintles ve Irwing Stone tarafından yazılan eser, avukat Clarence Darrow’un savunduğu çeşitli davalardaki adalet ve insan ilişkisini irdeliyor. Darrow, Haymarket ayaklanmasına verdiği destekle hak savunuculuğunun temelini atan bir avukat. Öyle ki nefreti mantık ve akılla yenebileceğine inanan ve bu uğurda hayatını ortaya koyan önemli bir isim.

1890’LARIN ADALET SİSTEMİ

Hakan Gerçek oyunun konusunu şöyle anlatıyor: “Oyun 1890’ların adalet sistemini, gerçek davalarla anlatıyor. Ve görüyoruz ki, günümüzde yaşananlarla pek çok benzerlik taşıyor. 12 Eylül darbesi sonrası da bu benzerlikler aynen vardı, şimdi de var. Bu da bana oyundan bir cümleyi hatırlatıyor, ‘Bilimde, matematikte dünya baştan başa değişti, ama hukuk ve kuralları zamana ve sonsuzluğa meydan okur gibi kaskatı kaldı.’”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!