Savaş Ay kanserle savaşını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Savaş Ay kanserle savaşını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 00:00

Kanserle mücadeleye ünlüler de katılıyor. Kanseri yenen gazeteci Savaş Ay, Gazi Üniversitesi’nin davetiyle katıldığı toplantıda erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.

KANSERE karşı başlatılan erken teşhis ve tedavi seferberliğine ünlü isimler de destek oluyor. Bir süre önce yakalandığı hastalıkla savaşında galip gelen Savaş Ay, tecrübelerini Gazi Üniversitesi’nde anlattı.

Kanseri yenen ve kanserli hastalara bu umudu taşımak isteyen ünlü gazeteci Ay, Ankara’daydı. Ay, Gazi Üniversitesi’nin düzenlediği "Kanserle savaş için halkı bilinçlendirme" gününde hastalığı nasıl yendiğini anlattı.

ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ ÖNEMLİ

En yaygın hastalıklarndan biri olan ve dünyada her yıl 6 milyon, türkiye’de ise 150 bin kişinin ölümüne sebep olan kansere karşı mücadele hızlanıyor. Özellikle erken teşhis ve tedavinin hayat kurtarıcı etkisi hem sağlık kurumları hem de medya organları aracılığıyla vurgulanıyor.

Gazi Üniversitesi de bu mücadelede erken teşhise dikkat çekmek amacıyla bir alışveriş merkezinde düzenlediği "Halkı Bilinçlendirme Günü" ne Savaş Ay’ı davet etti. Kanseri yenen Ay, yaşadıklarını paylaştı ve kanser hastalarına umutlarını yitirmemelerini tavsiye etti.

Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri de yapılacak muayeneyi ve kanserin önüne nasıl geçilebileceği hakkında bilgi vererek Ay’la birlikte bilinçlendirici broşürler dağıttılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!