Satranç Müzesi Hamamönü’nde Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Satranç Müzesi Hamamönü’nde Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:15

Dünyanın en büyük satranç koleksiyonuna sahip işadamı Akın Gökyay, 40 yıllık satranç yolculuğunu müzeye dönüştürdü. Kapılarını satranç severlere açan müzede, Akın Gökyay’ın Guiness Rekorlar Kitabı’na giren koleksiyonu sergileniyor.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katkılarıyla Hamamönü’ndeki müzeler bölgesinde geleneksel “Ankara Evi” mimarisinde inşa edilen müzede, Akın Gökyay’ın 40 yıldır biriktirdiği 6 kıtada 103 ülkeden toplanan 540 özel satranç takımı satranç severleri beğenisine sunuldu.
Müze açılışında konuşan Akın Gökyay, "Satranç barışın oyunudur. Bir satranç masası, dünyanın dört bir yanından insanları bir masanın etrafında buluşturur ve iletişim kurmalarını, birbirlerini anlamalarını sağlar. Gençler satranç öğrenin" çağrısında bulundu.
“MÜZENİN AÇILMASI KONUSUNDA BAŞKAN TİRYAKİ’NİN BÜYÜK DESTEĞİ OLDU”
Konuşmasında Başkan Tiryaki’ye ayrı bir parantez açan Akın Gökyay, “Böyle bir müze girişimi aklımızda yoktu. Satranç takımlarımı fabrikada tutuyordum. Bir gün Başkan Tiryaki bizi ziyarete geldi ve koleksiyonu gördü. Bana ‘bu hazineyi mutlaka toplumla, özellikle çocuklarla, gençlerle paylaşmalısınız’ dedi. O günden beridir de bizi her konuda çok destekledi, önümüzü açtı” diyerek kendisine teşekkür etti.
“ALTINDAĞ’A 10’DAN FAZLA MÜZE KAZANDIRDIK”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, Altındağ Belediyesi olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerinin altını çizerek, bugüne kadar Altındağ’a 10’dan fazla müze kazandırdıklarını hatırlattı. “Ülkemizde ne yazık ki sanata, kültüre, musikiye ilgi çok az. Bu yüzden huzura kavuşamıyoruz. Oysa kültürle ve sanatla ne kadar çok meşgul olursak, işte o zaman zihin dünyamız gelişir. İnsanlar bindikleri arabayla, giydikleri elbise ile, gittikleri mekan ile statü değiştirmeye çalışıyorlar, oysa bunun yolu toplum olarak sanat ve kültürle harmanlanmaktan geçiyor” diyen Başkan Tiryaki, satranç müzesi için doğru adresin Hamamönü olduğunu söyleyerek, Gökyay Vakfı’na teşekkür etti.
Bünyesinde bir eğitim merkezi de yer alan müzede, satranç turnuvaları, konserler, çeşitli renkli etkinlikler de yer alacak. Çocukların kendi satranç takımlarını oluşturabilmeleri için bünyesinde bir atölye de bulunan müzenin mağazasındaki hediyelik eşyalar ise, 7’den 70’e herkese satranç sevgisini aşılamaya yönelik.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!