Saray Tesisleri MİT’e devrediliyor

Güncelleme Tarihi:

Saray Tesisleri MİT’e devrediliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 00:00

Oğlu Ahmet Gökçek’in Ankaragücü Başkanlığı’ndan düşürülmesinin ardından futbolla olan tüm ilişkisini bitirdiğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bunun ilk adımını Ankaragücü’nün çalışmalarını yaptığı Saray Spor Tesislerini Milli İstihbarat Teşkilatı’na devrederek yaptı.

Konuya ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen başkanlık yazısında “Ankara ili Pursaklar ilçesinde bulunan toplam 601 bin 163 metrekare belediyemiz bünyesindeki gayrı menkuller ve üzerindeki saray spor kampusü içerisinde yer alan yapılar müştemilatları ve demirbaşları ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti MİT Müsteşarlığı’na, bedeli karşılığında nakit ve trampa edilmesi, hazine mülkleri ile devir işlemleri sonuçlanıncaya kadar tahsis edilmesi” denildi.

Oy çokluğu ile kabul edilen kararla Saray Spor Tesisleri’nin MİT Müsteşarlığı’na Milli İstihbarat Akademisi olarak kullanılmak üzere gerekli işlemler sonuçlanıncaya kadar (1 yıl) tahsisinin yapılması sağlandı. Ankaragücü’nün sözleşmesinin bitmesinin ve sözkonusu alanı boşaltmasının ardından Saray Spor Tesisleri’nin MİT Müsteşarlığı’na devir işlemleri başlayacak.

OSB devrimi Meclis’ten geçti

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nin Melih Gökçek başkanlığında yapılan olağan toplantısında, organize sanayi bölgeleriyle yapılacak protokolle ilgili başkanlık yazısının yer aldığı gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

Başkanlık yazısında Ankara ili mücavir alan sınırları içinde bulunan organize sanayi bölgeleri (OSB) tarafından zaman zaman çeşitli belediye hizmetlerinin bölgelerine verilmesi istendiği belirtilerek, “Bu amaçla belediyemiz imkanları ile yapılan asfalt, kaldırım, alt yapı, ağaçlandırma, itfaiye hizmetleri ve diğer belediye hizmetlerinin OSB’lere ücretsiz olarak verilebilmesi için karşılıklı protokol düzenlenmelidir” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!