Şansımız yüzde 50

Güncelleme Tarihi:

Şansımız yüzde 50
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 15:09

Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme grubunda oynayacakları maçların hazırlıklarına başladı. Başkent ekibinde hedef ön eleme grubunu geçerek, final gruplarına yükselebilmek. 

Haberin Devamı

Başantrenör Serdar Eler, zorlu gruptan çıkma şanslarının yüzde 50 olduğunu söyledi. Gruptaki takımları tanıdıklarını ve ilk gün ev sahibi Norveç ekibiyle oynayacaklarını hatırlatan Eler, “Kazanırsak, Hollanda-Hırvat takımlarının oynayacağı maçın sonucuna göre rakibimiz belli olacak. Norveç dünya hentboluna imza atmış, Dünya ve olimpiyat şampiyonlukları olan bir ülke. Oynanmamış bir maçta şansımız yüzde 50’dir” değerlendirmesini yaptı.

EHF’DE SÖZ SAHİBİ ÜLKELER

Rakiplerinin genç bir takım olduğunu belirten Eler, şunları söyledi:
“Genç olmaları, bize göre avantaj, onlara göre ise dezavantaj. Ancak bu hiçbir zaman kriter değil. Orası hentbol sisteminin doğduğu bir ülke. EHF’yi her zaman eleştiriyorum, diğer ülkelere şans tanımıyorlar. Norveç’te Norveç takımı ile maç yapmak riskli bir şey. EHF’de Norveç ve Danimarka gibi ülkelerin büyük etkisi var. Hentbola katkı anlamında söz sahibi ülkeler. Ümidimiz gruptan çıkmak, çıkamazsak da ülkemizi EHF Kupası’nda temsil etmek.”
Takım kaptanı Yeliz Özel ise hiçbir şeyin imkansız olmadığını dile getirdi. Kendilerine inanarak Norveç’e gideceklerini anlatan Yeliz, “Hentbolda çok güçlüler. Gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Norveç takımını yenersek, Hırvat takımı gelir diye düşünüyorum. Bizim için önemli olan ilk maç” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!