Sandıktan ATA çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sandıktan ATA çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 09:19

Bütünşehir Yasası ile Susuz Köyü mahalle statüsüne kavuşunca, Yenimahalle’deki Susuz Mahallesi sayısı 2’ye çıktı. Yenimahalle Belediyesi, 15 bin kişinin yaşadığı, İstanbul Yolu’nun Eryaman tarafında kalan Susuz Mahallesi’nin ismini değiştirmek üzere referandum yaptı. Sandıkların kurulduğu mahallede, iki günlük oylamanın ardından Susuz Mahallesi’nin adı, ‘Ata’ olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, ağustos ayında Susuz Mahallesi’nin isminin referandumla değiştirileceğini duyurmuştu. 4 ay sonra referandum gerçekleşti. ‘Ata’, ‘Hürriyet’, ‘Cumhuriyet’ ve ‘sizin tercihiniz’ seçeneklerini oylayan mahalle sakinleri, 2 bin 712 oyla Ata ismini tercih etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, referandumun ardından şu açıklamayı yaptı:

Susuz Mahallesi yeni bir mahallemiz olmasına rağmen hızla gelişen bir bölge. Buraya yeni bir isim verilmesi gerekliği ortaya çıktıktan sonra bölgede bulunan muhtarımız ve site yöneticileri ile de görüşerek bir referandum yapılmasının daha demokratik olacağına ve ismi bölge sakinlerinin belirlemesine karar verdik. Bölge halkı da hür iradesiyle seçimini Ata’dan yana yaptı.

Mahalle sakinlerinden isimin değişmesi yönünde talepler alıyorduk ancak bu talebin genel bir fikir olup olmadığını öğrenmek adına mahalle sakinleri ile toplantılar yaptık. Demokratik bir seçimle de yeni ismi belirledik. Hemşerilerime mahallelilerine gösterdikleri duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. Ata ismi hayırlı uğurlu olsun.” Site yöneticilerinin gözetiminde yapılan oylamada 4bin 99 vatandaş oy kullanırken bu oyların 21’i geçersiz sayıldı. 4 bin 78 geçerli oydan 2 bin 712’si Ata, 752’si Cumhuriyet, 92’si ise Hürriyet ismi için kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!