Sandıktaki tarihi notalar müzede can bulacak

Güncelleme Tarihi:

Sandıktaki tarihi notalar müzede can bulacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 16:54

Gökyay Vakfı Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında piyanonun başına geçecek ünlü piyanist Ayşe Ediz, ‘Sandıktan Çıkan Notalar’ adlı eseriyle Ankaralıların karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

Piyanist Vera Kanonikava’nın sandığından çıkan 100 yıllık notaları seslendirecek Ediz, eselerini çalarken bir yandanda tarihi hikayelerini konuklarla paylaşacak. 30 Eylül saat 17.00’de Altındağ Gökay Vakfı Satranç Müzesi’nde sanatseverle buluşacak usta piyanist Sandıktan Çıkan Notalar’la ilgili şunları söyledi:

HİKAYELERİYLE SESLENDİRECEK

“Notalar Vera Kanonikava isimli bir piyaniste ait. Vera’dan kalan notalar kız kardeşi Zoya tarafından bana verildi. Sandığın içinden yüzlerce nota çıktı. Bazıları küflenmiş, bazılarının sayfaları birbirine yapışmış. 1903, 1905 yılı basımı çok eski notalar. Ben bu notaları özenle ayırdım, bakımlarını yaptım. Notalar sandığın içinden çıktığı için ‘Sandıktan Çıkan Notalar’ ismini vererek, seçtiğim romansları seslendirdim. Bu eserleri yeniden Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde Ankaralılar için seslendireceğim, ve seslendirirken hikayelerini de anlatacağım.”

BAKMADAN GEÇME!