Güncelleme Tarihi:
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşların sayısının artırılması konusunu iki yıldır ağırlıklı olmak üzere, uzun süredir dile getirdiğini söyledi. Bezci, Esenboğa'nın yolcu kapasitesinin yaklaşık 10 milyon kişi olduğunu belirterek, "Bu havalimanı sadece Ankara'nın değil, civardaki illerin de yolcularını taşıyabilecek bir kapasitedir. Ulaştırma politikası tek yönlü de yürütülmüyor üstelik. Ankara'dan yurt dışına doğrudan uçuş sadece şehrimizin değil, Kırıkkale, Nevşehir, Kastamonu, Çankırı gibi çevre illerin de ulaşımını kolaylaştıracaktır. Ankara, son yıllarda başarılı bir şekilde kurulan hızlı tren hatları ve Ankara merkezli uçuşlarla rahatlıkla bir dağıtım merkezi haline gelebilir. Türkiye'nin başkentine yakışan da budur" dedi.
ATO TAKİPTE
Dünya başkentlerine aktarmalı gitmekten şikayetçi olduklarını ifade eden Bezci, ATO Meclisi olarak, geçen yıl Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşları artırmaya yönelik çalışma yürütmek amacıyla bütçe ayırmaya karar verdiklerini, yurt dışına doğrudan uçuş sayısı yeterli düzeye gelinceye kadar konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.
YATIRIMCI GELMEK İSTEMİYOR
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de direkt uçuşlarla ilgili atılan adımların boşa gittiğini belirterek, "Türk Hava Yolları (THY) 27 yeni direkt sefer koyma sözü vermişti, kağıt üzerinde kaldı" eleştirisinde bulundu.
Özdebir, "Ankara'ya doğrudan uçuş olmayan ülkelerden yatırımcı gelmek istemiyor. THY 7 noktaya haftada 27 sefer yapma kararı almıştı. O sırada da Ankara'dan yurt dışına 9 uçuş vardı, şu an daha da azaldı. Yani olanı da kaybettik" diye konuştu.
SAĞLIĞIN MERKEZİ OLURUZ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal da Ankara'nın sağlık sektöründe ve savunma sanayinde önemli bir kent olduğuna dikkat çekerek, direkt uçuşlarla başkentin uluslararası bir sağlık merkezi olmasının mümkün olacağını ifade etti.