Sanattan ihracata

Güncelleme Tarihi:

Sanattan ihracata
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 01:30

Ankaralı sanatsever Nurhan Durukan, hobi olarak başladığı soğuk seramik sanatını geçim kaynağına çevirdi. 12 kişiye de istihdam yaratan Durukan, ürettiği modelleme hamurlarını 5 farklı ülkeye satıyor.

Haberin Devamı

Hobi olarak ilgilendiği soğuk seramik sanatında kullanılan ithal hamurları yetersiz ve pahalı bulan Ankaralı sanatsever Nurhan Durukan, önce kendi modelleme hamurunu geliştirdi, sonrasında da yurt dışına satmaya başladı. Durukan, hobi olarak başlayıp ihracata dönenen üretim hikâyesini, “Evde gece yarıları uyanıp tekrar tekrar başka reçeteler yapmaya başladım. O reçetelerin sonucunda çok güzel bir hamur elde ettim. Türkiye’ye gelen birçok hamurun, fırında yapılan polimer killerin ve bizim yaptığımız seramik hamurun, birçok hamurun reçetesini birleştirerek hepsini kullanılabilir şekle getirdim” sözleriyle anlattı. Durukan, 8’i kadın olmak üzere 12 kişilik bir ekiple çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “8 renk yelpazesine ulaştık. Şimdiye kadar Rusya, Hollanda, İspanya, Ukrayna ve Azerbaycan’a da ihracat yaptık” dedi.

Sanattan ihracata


2 YIL RAF ÖMRÜ VAR

Durukan, geliştirdiği ürünün birçok testten geçtiğini belirterek özelliklerini ise şöyle sıraladı: “2 yıl kadar raf ömrümüz var. Kırılmıyor, esnek, dayanıklı. Havada kuruyor, fırınlanmıyor. O yüzden kullanımı çok çok daha rahat. Esnek olduğu için bütün çalışmalar çok daha kolay yapılabiliyor. Bu bizim tabii ayrıcalığımız. Diğer bütün araştırdığım hamurların hepsi mutlaka fırınlanıyor veya çok kırılgan oluyor.”

Sanattan ihracata


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!