Sanatı kafeye taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Sanatı kafeye taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 11:16

Sanatı kafeye taşıdılar

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)-SANAT sezonu kapanırken, sanatçılar eserlerini insanların yoğun olduğu mekanlara taşımaya başladı. Ankaralı 11 ressam, 'Geç'erken Zaman" isimli resim sergisini Kızılay Selanik Caddesi üzerinde bulunan Route Kafe'de geçmişte iz bırakan yerli ve yabancı artistlerin ve sanatçıların portrelerini sergileyerek dikkat çekmeye çalıştılar.
"Geç'erken Zaman" serginin kratörlüğünü üslenen ressam Binnur Kaska, "Sanat sezonun kapanması ile birlikte insanlar sanat galerilerine uğramaz oluyorlar. Biz de insanların yoğun bulunduğu mekanlarda sergiler açarak sanata ve sanatçıya ilgi çekmeye çalışıyoruz. Çaylarını yudumlarlarken az da olsa eserleri izleme fırsatı buluyorlar. Bu sergimizde, geçmişte iz bırakmış yerli ve yabancı artist ve sanatçıların portlerini sergiliyerek hem anmaya, hem sanatsal yönlerini ortaya koymak için serginin mekana uygun ana konusunu anlatmaya çalıştık.
Her sanatçı 2 eseri ile katıldığı sergide, heykeltraş Gökhan Taş, fotoğraf sanatçısı Altan Alkan, Kukla sanatçısı Çağdaş Çakmak ve ressamlar Işık Çuhacıoğlu, Binnur Kaska, Sezai Kara, Arzu Şen, Aytül Yol Üner, Çağdaş Çakmak, Eylül Yaldız, Murat Sönmez ve Özlem Akıncı'nın yeni dönme ait çalışmalarından eserlerini sergilemeye başladılar. Sergi, 20 Haziran 2016 tarihine kadar açık kalacak.
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!