IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 10:09
KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NİN EV SAHİPLİĞİNDE YEREL YÖNETİMLERDE KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ ÇALIŞTAYI 25 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yerel Yönetimlerde Kültür ve Sanat Etkinlikleri Çalıştayı 25 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi. Çok geniş bir yelpazede katılımcıların olduğu çalıştayın ilk bölümünde yerel yönetim, kitle iletişim araçları ve toplum konusunda fikirler paylaşılırken ikinci bölümde ise kültür ve sanatta yerinden yönetim ve devlet aygıtı: toplumsal hafızayla toplum mühendisliği arasındaki ince çizgiler başlığı altında çok sayıda alt başlık masaya yatırıldı.
Kültür, sanat ve siyaset arasındaki mesafenin enine boyuna geçmişten bugüne konuşulduğu çalıştayın konuşmacıları arasında Gazeteci - Yazar ve Edebiyat Eleştirmeni Ömer Lekesiz, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Sendikacı Yazar Tarkan Zengin, Şehir Tarihçisi Abdülkerim Erdoğan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Güven, Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suphi Saatçi, Emekli Bürokrat Dr. Nazif Öztürk, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Yazar Ahmet Fidan ve Edebiyat Eleştirmeni - Şair Mustafa Atiker yer aldı.
BAŞKAN AK, KÜLTÜR VE SANATTA BELEDİYELERİN ROLÜNE DİKKAT ÇEKTİ
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak çalıştayla ilgili Türkiye’nin en büyük 10 ilçesinden biri olan Keçiören’e hizmetin kapsamından bahsederek şunları söyledi; "Ben böyle büyük bir şehrin içinde yaşayan insanların bireysel çeşitlikleriyle o şehre bir kimlik kazandıracağına, o şehirdeki diğer insanlarla ilişkilerinde ve şehirle olan iletişimde sadece fiziki ve altyapı değil, kültür, sanat ve diğer sosyal ihtiyaç odaklı çalışmaların bu türlü bir kimlik oluşumunda asıl güç olduğuna inananlardanım. İçinde yaşadığımız şehri anlamak, onu, ona ait her parçasıyla, insanıyla, toprağıyla, yapısıyla, mimari zevkleriyle ilintilendirerek anlamlandırmaya çalışmak demektir. Bu konuda belediyelere büyük görev düşmektedir."
Keçiören Belediyesi Başkanlık Kabul ve İstişare Salonunda gerçekleşen çalıştayda kültür ve sanat etkinliğinin içeriği ve kapsamı, yerel yönetimlerin kitle iletişim araçlarıyla ilişkileri, kültür ve sanat etkinliklerinde toplumsal katmanlar, hedef kitle ve temsil sorunları, yerel yönetimlerde istihdam politikası gibi konular ayrıntılarıyla istişare edildi. Kültür ve sanat etkinliğinden ne anlamalıyız?, belediyeler ne ve nasıl yaparsa ulusal ve uluslararası basında yer alabilirler? sorularına da cevap arandı.
Saat 10.00’da başlayan çalıştay genel değerlendirmenin ardından 18.30’da sona erdi.