Sanat sokağı için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Sanat sokağı için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 00:00

Hamamönü’nde yaptığı restorasyon çalışmalarının ardından, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni Haziran’da açmayı hedeflefleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, inşaatına başladıkları Altındağ Sanat Sokağı’nı Ağustos ayında açacaklarını söyledi.

YÜRÜTTÜĞÜ restorasyon çalışmaları ve ev sahipliği yaptığı kültür sanat etkinlikleriyle Ankara’nın kültür alanında da önde gelen merkezlerinden biri olmayı hedefleyen Altındağ Belediyesi, başkentin kültür sanat hayatını daha da canlandıracak yeni bir projeye imza attı. Altındağ Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Hamamönü’nde başlanan “sanat sokağı”nın Ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener’in imzaladığı protokol uyarınca Altındağ Belediyesi, Hamamönü’nde mülkiyeti üniversiteye ait bir arsa üzerinde “sanat merkezi” olarak kullanılmak üzere geleneksel Ankara evleri inşaatları son aşamya geldi. Bölgede yer alan ve mülkiyeti üniversiteye ait olan bazı tescilli Ankara evlerini de sanat evi, atölye ve sergi salonu olarak kullanılmak üzere restorasyonu son hızla devam ediyor..

Ortak işbirliği

Konuya ilişkin bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Bu proje, üniversite ? belediye işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak. Zira üniversitenin mülkiyetindeki bir alan üzerinde, Ankara’nın çok değişik yerlerinden gelen sanatçıların buluşacağı ve yeteneklerini sergileyecekleri bir “sanat sokağı” oluşturacağız” dedi.

Proje “el sanatları merkezi”, “kültür merkezi”, “el ürünleri pazarı”, “yaya yolu düzenlemesi” bölümlerinden oluşuyor. Türk el sanatlarının eğitimi, üretimi, sergilenmesi ve satışı için yaklaşık 10 parsel üzerinde bir el sanatları merkezi inşa edilecek.

Sanat Sokağı ile ilgili iznin izinin Ankara Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan çıktığını söyleyen Tiryaki izin çıkar çıkmaz da inşaata başladıklarını belirtti.

22 sanat evi

Proje kapsamında toplam 22 eski Ankara evinin yeniden inşa edileceğini ve Ekin Sokak’ta, sokak sağlıklaştırma çalışmalarının da yürütüleceğini belirten Tiryaki, “Bu proje bittiğinde ortaya, yayalar için düzenlenmiş, sanatın her türüne kucak açan ve her yaştan sanatseverin ilgi göstereceği özel bir sokak çıkacak. Üst katı atölye, alt katı galeri olarak kullanılabilecek bu tarihi Ankara evleri, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları ile uğraşan sanatçılara tahsis edilecek. Onlarca sanatçı burada hem ürünlerini sergileme ve satma imkanı bulacak hem de kaybolmaya yüz tutmuş pek çok sanat dalı bu bölgede yaşatılacak” dedi.

İnşaat hızla devam ediyor

İKİ parsel üzerinde projelendirilen kültür merkezinin inşaatında ise son aşamaya gelindiğini, sergi, sunum, toplantı ve açık hava sinema gösterimlerine ayrılacağını ifade eden Başkan Tiryaki şöyle devam etti: “Toplam 575 metrekarelik alan üzerine bölgenin tarihi dokusuyla uyumlu biçimde inşa edilmeye başlanan kültür merkezi, açık hava sineması, toplantı ve konferans salonlarıyla bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Film ve kısa oyun gösterimlerinin yanı sıra sergilere ve söyleşilere ev sahipliği yapacak olan merkezin çok yakında bitirilmesi öngörülüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!