Sanat dolu bir hafta

Güncelleme Tarihi:

Sanat dolu bir hafta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 00:00

Bir Daha Çal Sam adlı oyun, bugün Altındağ Tiyatrosu’nda, Devlet Opera ve Balesi, Puccini’nin "Manon Lescaut" adlı ünlü operasını da sanatseverlerle buluşturacak.

BAŞKENT Ankara, yeni haftaya sanatla girdi. Başta Ankara Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi olmak üzere, sahneler boş kalmayacak. Başkentte, sergi salonları da sanatseverleri bekliyor olacak. İzmir Devlet Tiyatrosu oyunu "Bir Daha Çal Sam" adlı oyun, 28, 29, 30 ve 31 Ocak tarihlerinde Altındağ Tiyatrosu’nda Başkentlilerle buluşacak. Woody Allen’in yazdığı, Barış Eren’in Türkçeye çevirip yönettiği oyunda, karısı tarafından terk edilen Allen’in yaşama geri dönme çabalarının komik bir dille anlatılıyor.

Galilei’nin Yaşamı

"Kasimir ve Karoline" isimli yapıt 28, 29 ve 31 Ocak tarihlerinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. Eser, 1930’larda yaşanan ekonomik buhran sırasında Almanya’nın geleneksel Ekim Bayramı’na katılan iki gencin o dönemde yaşanan sıkıntılardan etkilenmesini konu alıyor. Oda Tiyatrosu’nda da "Japon Kuklası" adlı 28, 29 ve 30 Ocak tarihlerinde sahne alacak. Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi ise, "Galilei’nin Yaşamı" adlı oyun ise 28, 29, 30 ve 31 Ocak tarihlerinde seyirciyle buluşacak.

Manon Lescaut bugün

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Puccini’nin "Manon Lescaut" adlı ünlü operasını da bugün sanatseverlerle buluşturacak.

Fosforlu Cevrİye

Küçük Tiyatro’da, "Köşebaşı" adlı oyun 28, 29, 30 ve 31 Ocak tarihlerinde sahneye konulacak. Eski bir İstanbul mahallesinin bir gününü tiyatro sahnesine taşıyan oyunu, Ahmet Kutsi Tecer yazdı, Leyla Tecer yönetiyor. Şinasi Sahnesi "İhanet" adlı oyunu, Akün Sahnesi de "Fosforlu Cevriye"yi 28, 29, 30 ve 31 Ocak tarihlerinde izleyici ile buluşacak. Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun "Fosforlu Cevriye", kalabalık bir oyuncu kadrosunu izleyenlerin karşısına çıkarıyor.

İşte, dikkat çeken sergiler

 Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, ay boyunca "1968’in 40. Yılı: Bir Rüzgarın Arkeolojik Kazısı" adlı sergiyi izleyenlerin beğenisine sunmaya devam edecek. 

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Piramid Sanat ve 68’liler Birliği Vakfı’nın düzenlediği ve 68 sanatçının katıldığı sergide, Bedri Baykam’ın "Deniz’in Vedası" isimli düzenlemesinde de, Deniz Gezmiş’in tarihi parkası teşhir ediliyor.

 TBMM Mustafa Necati Kültür Evi Sanat Galerisi’nde de Saraylar Yıldız Porselen Sergisi yine ay sonuna kadar açık kalacak. 

Vakıfbank Sanat Galerisi, 1. Salon’da Fulya Alifendioğlu’nun, 2. Salon’da da Burhan Özer’in eserlerini 1 Şubat’a kadar izlenime sunacak. 

Ziraat Bankası Kültür Merkezi Sanat Galerisi de, Yasemin Coşkun’un resim sergisini, 26 Ocak’tan itibaren Başkentlilerle buluşuyor. Sergi, 13 Şubata kadar görülebilecek. 

Galeri Artist, usta fırça Burhan Doğançay’ın eserlerini, ay sonuna kadar sergileyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!