Sanal gerçeklik ile arıcılık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sanal gerçeklik ile arıcılık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2022 14:58

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak ‘arıcılık eğitimi’ verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Öğrenciler aldığı teorik eğitimler sonrası Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’nda uygulama yapabilecek. Arıcılıkta sanal gerçeklik teknolojisi ile yürütülen ve üç boyutlu sanal ortamları destekleyen Arıcılıkta Sanal Gerçeklik Projesi’nin tanıtımı Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’nın açılışı ile gerçekleştirildi. Dünyada ilk olduğu belirtilen projeyle, arıcılıkla ilgili eğitimlerin kalitesinin arttırılması, genç arıcı yetiştirilmesi, sanal gerçeklikte gerçekten kovanların yanına gitmiş hissiyatı oluşturmak amaçlanıyor. Yapılan her çalışmanın mutlaka teknoloji ile güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şunları söyledi:

Sanal gerçeklik ile arıcılık eğitimi


“Bizim teknolojiyi mutlaka yakalamamız lazım. Sadece kol gücü ile değil, aynı zamanda beyin ve kalp gücüyle de bunları yapmamız lazım. Sanal Gerçeklik Laboratuvarı da tam bunlara işaret ediyor. Türkiye’nin dünya ekonomisindeki yer belli. G-20 ülkeleri içerisinde yer alıyor ve giderek güçleniyor. Bu güçlenmeyi sadece insan gücüyle veya mevcut potansiyelimizle elde edemeyiz. Teknolojik araçları da kullanarak insan, beyin gücünün ürettiği işleri teknolojiyle daha da ileriye götürmemiz gerekiyor. Ankara Üniversitesi, Sanal Gerçeklik Laboratuvarı, NFT dersi ile yapay zekâ, yazılım mühendisliği, bilişim hukuku ana bilim dalıyla esasında ufkunun ne kadar ileriye doğru dönük olduğunu, ülkemize hizmette mutlaka teknolojik enstrümanların ne kadar kullanılmasının önemli olduğunu gösteriyor.” dedi. 

Sanal gerçeklik ile arıcılık eğitimi

Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’nın ilk deneyimini, Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar yaptı.

BAKMADAN GEÇME!