Sanal dünyada gerçek teşhis

Güncelleme Tarihi:

Sanal dünyada gerçek teşhis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 00:00

Sağlık sektöründe hizmet veren Türk firmasının hastanelerde kurduğu teleradyoloji (radyoloji rapor ve görüntülerinin dijital olarak bilgisayarlar arasında sanal ortamda aktarılması) sistemi sayesinde dünyanın herhangi bir yerindeki doktor, hastanın filmini online olarak tetkik edebiliyor.

Genel merkezi Türkiye’de olan ve yurtdışına da hizmet veren firma, Finlandiya, Lübnan, Suudi Arabistan ve Fransa gibi ülkelerde sistemi kurdu. Firmanın Kurucusu Tamer Belir, Amerika’daki üniversite eğitiminin ardından aldığı sertifikalarla PACS (Dijital görüntüleme ve Arşivleme Sistemi) üzerine uzmanlaştığını, AMICAS, WorldCare, Datex-Ohmeda, PACS ve RIS firmalarında, Harward Medical, Boston Medical Center, Winchester hastanelerinde çalıştığını belirtti.

PACS sistemini hastanelerde yaygınlaştırmak amacıyla şirket kurduğunu dile getiren Belir, hastanın tüm radyolojik tetkiklerinin depolanabildiği ve doktorun bilgisayar aracılığı ile istediği her yerden bu görüntülere ulaşabileceği sistemde, eski ve yeni filmler arasında farkın kolaylıkla ortaya çıktığını ifade etti.

Belir, “Tamamen web tabanlı şekilde kullanılan ve sınırsız kullanıcı imkanı da sağlayan sistem sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun, aynı sistemin olduğu hastanedeki bir doktora filmini gösterme imkanına kavuşuyorsunuz. Çoğu hastane artık bir veya ikiden fazla radyoloji uzmanı istihdam etmek istemiyor. Ya da hiç radyoloji uzmanı olmayan hastaneler de mevcut. Uzaktan raporlama yöntemi daha ekonomik hale geliyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!