Şampiyonluk koşusu

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk koşusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 01:23

Yenimahalle Belediyesi kadın hentbol takımı, yarı final ilk maçında Ardeşen’i deplasmanda yenip, 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Kadınlar Hentbol Süper Liginin yenilgisiz lideri Yenimahalle Belediyesi, Türkiye Kupası zaferinin ardından hız kesmedi. Başkent ekibi, play-off yarı final serisi ilk maçında Ardeşen Gençlik’i deplasmanda 27-23 yenerek, seride 1-0 öne geçti.
Ligde olduğu gibi play-off serisinde Ardeşen’de oynanan müsabaka da büyük bir çekişme yaşandı. Oyunun ilk yarısını 12-8 önde tamamlayan Yenimahalle Belediyesi, yakaladığı bu farkı maçın sonuna kadar korumayı bildi ve salondan 27-23 galip ayrıldı.
Takım kaptanı Yeliz Özel, attığı 9 golle hem salonun en skorer ismi oldu hem de takımının elde ettiği zaferde önemli rol oynadı. Yeliz’e, Esra Dündar 6, Chumak ve Tankasvaya 4’er, İlkova ve Dmitroviç 2’şer gol attı.
3 galibiyete ulaşan takımın finale yükseleceği serinin bundan sonraki iki maçı da Ankara’da oynanacak. 9 Mayıs Cumartesi günü iki takım serinin ikinci maçında karşı karşıya gelecek.
Yenimahalle Beledeyesi’nin Antrenörü Serdar Eler, Türkiye Kupası’nı kazanmanın morali ile çıktıkları Ardeşen deplasmanında galip gelerek avantajı eline geçirdiklerini belirtip, şunları söyledi:
“Hesabımız, seriyi uzatmadan, 3-0 ile finale yükselmekti. Ardeşen’de final adına önemli bir adım attık. Şimdi, Ankara’daki iki maçı kazanıp bu hedefimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Sezonun geride kalan bölümünde iki kupa aldık. Bunu üçlemek istiyoruz. Takım olarak motivasyonumuz, hırsımız ve moralimiz yerinde. Yönetimimiz de bize büyük destek veriyor. Camia olarak, lig şampiyonluğunu Ankara’ya getirmek için çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!