Şampiyonlar proje tanıtımında

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar proje tanıtımında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 01:06

Veli Ballı ve Mehmet Yurdadön, Çocuk Atletizm Semineri’nde üniversite öğrencileri ile buluştu.

Haberin Devamı

Eski milli atletler Veli Ballı ve Mehmet Yurdadön, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Çocuk Atletizmi Semineri’nde Hacettepe Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.
Spor Bilimleri Fakültesi’nde yapılan etkinliğe TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Haydar Demirel ile öğrenciler katıldı.
Federasyon Başkanı Çintimar, çocukların sporla erken yaşta tanışabilmesi için beden eğitimi derslerinde oyunlar eşliğinde spor yapmalarını öngördüklerini belirtip, “7-12 yaş arası çocukları sporla tanıştırıp, yeteneklerini keşfetmek ve yarınların şampiyonu yapabilmek için zemin hazırladık. Projeye Çorum, Kırşehir ve KKTC’de devam edeceğiz. Projeyle, beden eğitimi dersleri daha kaliteli olacak. Çocuklar illa da atletizme yönelecek diye bir şart yok. Başarılı sporcuların çıkması ve uygulamanın devamı için proje okulların müfredatına girmeli” dedi.
Eski milli sporcu Mehmet Yurdadön, “Bir daha dünyaya gelsem spor yapmam. Beni yönlendiren antrenörüm, sağlık, fizyoloji, psikoloji nedir bilmiyordu” derken, Veli Ballı ise “Orta okul yıllarında atletizmin bir spor olduğunu dahi bilmiyordum. Birçok derece yaptım. 800, 1000, 1500 metrelerde koştum. Türkiye rekorları kırdım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!