Salgında dalgın olma

Güncelleme Tarihi:

Salgında dalgın olma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2020 16:39

Ankara Bilim Üniversitesi’nin ‘Salgında Dalgın Olmamak: Üniversite Eğitiminin Yeni Kodları’ Çalıştayı, 2 gün süren 14 oturum ile gerçekleştirildi. Üniversiteden farklı bölümlere mensup 14 öğretim üyesi, ‘Uzaktan Üniversite Eğitiminin’ yeni kodlarını kendi alanları çerçevesinde açıkladı.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Yavuz Demir, salgında günü değil geleceği kurgulamanın beklentisiyle yapılan bir çalıştay olduğunu belirtti. Yeni bir üniversite olmalarına rağmen kısa bir sürede başarılı bir dönemi geride bıraktıklarının altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Taner Altınok, bu ivme ve enerji ile ekip olarak en etkin şekilde devam edeceklerini söyledi.

Salgında dalgın olma


BEYİN FIRTINASI

Çalıştayın Prof. Dr. Cem Harun Meydan tarafından yönetilen, eğitimin geleceği ve kodlarını aramak için yapılan ‘Beyin fırtınası’ bölümünde, pandeminin eğitimde ve ekonomide yarattığı etkiler ile insanlara yaşattığı korku, disiplin ve uyum sağlama gibi konularda fikir alışverişi yapıldı. Çalıştayın ikinci gününde ise eğitimin değişen yüzü, çevrim içi öğretim-iletişim, eğitimde uzaktan farkındalık-teknolojik yakınsama gibi konularda önemli fikirler ortaya koyuldu. Son olarak Doç. Dr. Hakan Çağlar, salgın sonrası eğitimin geleceğini tartışmaya açtı. Bu oturumda yapay zekâ yardımıyla eğitimin kişiselleştirilmesi ve online eğitim uygulamaları konularında örneklemeler yapıldı. Öğrencilerin eksik olduğu ve öğrenmede güçlük çektikleri konularda yapay zekâ yardımının devreye girmesi ve teorik eğitimin yapay zekâ teknolojisi ile gelişebileceği konuşuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!