Sakarya’da seksek keyfi

Güncelleme Tarihi:

Sakarya’da seksek keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2019 10:12

Geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yeni bir uygulama başlatan Büyükşehir Belediyesi, yenileme çalışmalarının devam ettiği Sakarya Caddesi’nde zemine seksek oyunu çizdi.

Haberin Devamı

Caddede yürüyen, işe ya da evine giden vatandaşlar seksek oymadan geçmezken, izleyen ve oynayan herkes eğlenceli anlara da tanıklık ediyor. Çocukluğuna döndüğünü belirten 65 yaşındaki Esma Eker, “Çocukken çok oynardım. Anılarım gözümde canlandı. Çok duygulandım” derken, Turgut Okyay ise, “Metrodan çıkarken seksek oyununu fark edince aklıma çocukluğum geldi, anılarım canlandı. Oyun kültürünün yaşatılması adına yapılan bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TAMAMI ELDEN GEÇMELİ

Sakarya Caddesi’ndeki yenileme çalışmalarını yakından görmeye geldiğini söyleyen Gazeteci Murat Yetkin ise memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “Çok uzun zamandır bütün alana el atılması gerekiyordu. Şimdi el atıldığını görmek beni memnun etti. Çalışma bittikten sonra yine gelip göreceğim. Kızılay’ın tamamının elden geçmesi lazım.” Çocuğuyla birlikte sek sek oynayan Hasibe Bilgin ise “Sakarya Caddesi sürekli uğradığım bir yer. Çocuğumla birlikte yürürken seksek oyununu gördüm. Çocukluğumda çok severek oynadığım bir oyundu. Anılarımı anımsadım. Çocuğum da oynamak istedi ve kısa bir süre de olsa eğlenmiş olduk” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!